• Vijvers zullen worden opgefleurd met drijvende bloemarrangementen

    Groei & Bloei

Nationale Tuinweek 11-18 juni 2016: Kleur! Ook in de gemeente Nijkerk

05-06-2016, 23:41 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 13 juni 2016, 20:00 tot zaterdag 18 juni 2016, 17:00

Locatie:

Van Reenenpark , Nijkerk
Van Reenenpark, Nijkerk
Nijkerk

De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert in het kader van de Nationale Tuinweek van 11 tot en met 18 juni 2016 allerhande activiteiten om mensen enthousiast te maken voor tuinieren met bloemen en planten. Onder het thema 'Kleur' organiseert de afdeling Nijkerk / Hoevelaken tijdens deze tuinweek enkele 'groene' activiteiten op lokaal niveau.

Drijvende bloemarrangementen

Om de aandacht te vestigen op de Nationale Tuinweek hebben leden van Groei & Bloei een aantal drijvende bloemarrangementen ontworpen. Vanaf maandagavond 13 juni tot en met zaterdag 18 juni kan men deze kleurige drijvende bloemarrangementen in rood, geel en blauw bewonderen in de vijvers van het Van Reenenpark in Nijkerk en in de wijk Middelaar in Hoevelaken.

"Alles draait om groen!": Mooiste rotonde

Groei & Bloei-leden hebben van alle 30 rotondes in Nijkerk en Hoevelaken de 3 mooiste geselecteerd. De afdeling groen van de gemeente krijgt voor de aanleg en het onderhoud van de rotondes op 15 juni om 14.00 uur een Groei & Bloei certificaat uitgereikt.

Burgemeester opent Landelijke Open Tuinendag

Zaterdagmorgen 18 juni om 10 uur 's ochtends zal Burgemeester Renkema een olijf planten in de tuin van de Vredeskerk aan het Van Reenenpark in Nijkerk. Aansluitend zal de Stadsdichteres van Nijkerk Anita Mensink een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht voordragen.

Het thema 'Kleur' is op zaterdag 18 juni ook te beleven in particuliere tuinen. In Nijkerk en Hoevelaken stellen 8 trotse tuinbezitters hun tuin gratis open voor bezoekers. Een fietsroute voert langs elke tuin. In tuin 4 in Nijkerkerveen is een stand van de Nijkerkse Bijenhoudersvereniging te vinden. Zij vertellen u alles over hun hobby.

De fietsroute voert van Nijkerk door het Hoevelakense Bos naar Hoevelaken. Zo kan men onderweg genieten van o.a. een typische boerderijtuin, een moderne stadstuin, een bostuin met waterpartijen, een kind- en een diervriendelijke tuin. Alle tuinbezitters hebben een ding met elkaar gemeen en dat is liefde voor de natuur, en alles wat groeit en bloeit. Graag willen zij deze delen met belangstellende tuinliefhebbers op deze jaarlijkse Open Tuinendag!

Het boekje met de beschrijving van de fietsroute en de tuinen kan men vanaf 10 juni voor €2,50 kopen bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk en bij Boekhandel Bruna in Hoevelaken. De bijgeleverde op te spelden badge dient als entreebewijs. De tuinen zijn opengesteld van 10.00 uur tot 17.00 uur.