• Anton van Renssen

    Nel Schoon

Lezing over geschiedenis van de bibliotheek

21-09-2017, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Bibliotheek Nijkerk
Nijkerk

Op donderdag 12 oktober houdt historicus Anton van Renssen een lezing over de geschiedenis van de bibliotheek. Toegang is gratis.

De lezing gaat vooral over de voorgeschiedenis en de groei van de Christelijke Openbare Bibliotheek Nijkerk tot de huidige stichting. Daarbij komen natuurlijk aan de orde de bieb aan de Meinstraat, het huis met de hoge stoep in de Nieuwsstraat en het lokaaltje in Pro Ecclasia aan de Kloosterstraat. Nu staat de bieb aan de Frieswijkstraat waar ooit de drukkerij van Callenbach stond.

Het verhaal van de Nijkerkse bibliotheken gaat ook over elitaire leesgezelschappen, stichtelijke lectuur, de 'Rooie Bieb' en hommeles met de gemeente.

Anton van Renssen heeft in het najaar van 2016 de geschiedenis van de bibliotheek in Nijkerk onderzocht. Eerder verscheen al een artikel in het Jubileummagazine van de bibliotheek en een artikel in het blad van Museum Nijkerk, maar er is nog veel meer te vertellen.

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99

Meer info: Nel Schoon, activiteiten@bibliotheeknijkerk.nl