• Cover In het voetspoor van Bert Haanstra

    auteur Ronald van de Vate

Lezing 'In het voetspoor van Bert Haanstra'

23-05-2016, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 22 juni 2016, 19:00 tot 21:30

Locatie:

Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Bibliotheek Nijkerk
Nijkerk

In het voetspoor van Bert Haanstra

Nijkerk- Op woensdag 22 juni, organiseren Bruna Andeweg & Pater, i.s.m. Bibliotheek Nijkerk een lezing/presentatie over het leven en werk van Bert Haanstra.

Ronald van de Vate, auteur van het boek 'In het voetspoor van Bert Haanstra', zal in de bibliotheek van Nijkerk deze interessante lezing verzorgen. Onderdeel van de avond is het vertonen van drie minder bekende Haanstra documentaires.

We bestaan op 22 juni precies 10 jaar, 'zeggen Ellen Andeweg & Bernard Pater' en wij willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. 'De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum', zegt Ellen Andeweg. D.m.v. diverse activiteiten willen we onze klanten bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren. Deze avond is er één van.

Het boek 'In het voetspoor van Bert Haanstra' bestaat uit 9 fraaie wandelingen in ons land waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdlijn. Elke wandeling verbindt zogenaamde 'Bert Haanstra plekken'.

In het boek is uiteraard niet alleen de route-informatie te vinden, maar komt ook het leven van Bert Haanstra aan de orde. Bovendien is er gebruik gemaakt van veel, nog niet eerder vertoond beeldmateriaal, zijn er 'stills' uit de films in te vinden, storyboards en filmposters. Een boek dus dat iedere Haanstra-(film)liefhebber zal aanspreken. Maar niet alleen dat: juist ook de mensen die Haanstra niet zo goed kennen, zullen na het lezen van dit boek een goed beeld hebben van de enorme impact die het werk van Haanstra op de Nederlandse filmindustrie gehad heeft.

De films worden ingeleid door Ronald van de Vate.

Op deze avond kunt u het boek eventueel aanschaffen (alleen contante betaling). Het boek is te koop voor 15 euro en kan door Ronald van de Vate persoonlijk worden gesigneerd!

Wanneer: woensdag 22 juni 2016

Hoe laat: 19.30 uur (zaal open:19.00)

Waar: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99

De toegang is GRATIS dus reserveer uw toegangskaarten op tijd want vol = vol

Aanmelden voor deze avond:

Wilt u aanwezig zijn bij dit evenement? Geef u dan snel op via het e-mailadres: info@bibliotheeknijkerk.nl of bij Bruna Andeweg & Pater - Singel 34 - Nijkerk