• Hans en Monique Hagen

    .

Kracht van Poëzie door Hans en Monique Hagen

29-09-2016, 16:01 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 12 oktober 2016, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Frieswijkstraat 99, Nijkerk
&/entree - Bibliotheek Nijkerk
Nijkerk

Het schrijversechtpaar Hans en Monique Hagen, bekend van diverse gedichtenbundels en jeugdleesboeken, bezoekt tijdens de Kinderboekenweek diverse scholen in het werkgebied van Bibliotheek Nijkerk.

Aanvullend op deze bezoeken organiseert Bibliotheek Nijkerk woensdag 12 oktober vanaf 19.30 uur een speciaal programma voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Het gaat om de lezing: "Poëzie in de klas, een verrijking!", met als thema de kracht van Poëzie.

Hans en Monique Hagen hebben gemerkt dat door klassenbezoeken overdag ouders en leerkrachten enthousiast worden om zich ook in het onderwerp te verdiepen. De lezing gaat over opa- en oma-personages in de verhalen en poëzie van Hans en Monique. Dit sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Opa's en oma's, voor altijd jong!

Waarom verschijnt er sneller een grootouder dan een ouder in een verhaal. Wat is de (meer)waarde van opa's en oma's en andere ouderen ten opzichte van vaders en moeders? In alle bundels van Hans en Monique staan gedichten over opa's en oma's.

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven, bij liefde, geboorte en dood. Maar ook voor bijna elke gewone gebeurtenis is wel een passend vers te vinden.

Gedichten zijn, meer nog dan gewone verhalen, belangrijk voor de taalontwikkeling. Door te spelen met poëzie in de klas, vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen. Als je regelmatig speelt met gedichten, krijgen kinderen vanzelf plezier in taal.

Gedichten en versjes houden de geest scherp en ze zorgen voor veel luister- en leesplezier. Met het programma "Poëzie in de klas, een verrijking!" vertellen Hans en Monique hoe je met weinig moeite poëzie in kunt inpassen in het dagelijkse programma op school. Ouders worden deze avond geïnspireerd om poëzie te gebruiken ten behoeve van de taalontwikkeling van hun kind(eren). Niet alleen belangrijk, maar vooral grappig en gezellig!

De meiden van Roodbeen staan tijdens deze avond met een boekentafel waarbij u gelijk boeken van Hans en Monique Hagen kunt aanschaffen. Daarnaast is er ook een boekenpakket te winnen.

De lezing plaatsvinden in Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99.

Bent u verhinderd op 12 oktober maar heeft u wel belangstelling voor deze lezing? Dan is de lezing te volgen op 11 oktober in Bibliotheek Twello of op 13 oktober in Bibliotheek Elburg.

Aanmelden kan via educatie@bibliotheeknijkerk.nl.