• Kledingverwerking in Roemenië

    Stichting COEN
  • Help Roemenen met een beperking aan werk!

    Stichting COEN

Kledinginzameling voor Roemenië

27-10-2018, 12:37 | Lezersnieuws | Marja van Asperen

Datum:

zaterdag 10 november 2018, 09:00 tot 11:30

Locatie:

Gentiaan 25
Binnenstad Nijkerk
Nijkerk

COEN Kledinginzamelingsactie 10 november

Heeft u uw kleding al bekeken? Is er nog iets bij voor de mensen in Roemenië?

De kleding die u brengt zorgt daar voor werkgelegenheid. Dagelijks werken er o.l.v. Ds. Peter Makkai een aantal mensen met een beperking in het Iriszhuis in Sfantu Georghe aan het sorteren van de kleding , die o.a. wij aanleveren. Hoe meer kleding wij brengen, des te meer werk verschaffen wij hen. Tijdens ons bezoek aan Roemenië, van 18 tot 25 oktober, bleek dat de sortering van kleding en dus de verkoop van kleding stil ligt! Er is dringend behoefte aan een nieuwe voorraad! Help de anders begaafden in Roemenië aan werk door nu uw kledingkast uit te zoeken en de kleding op 10 november bij een van de inzamelpunten in te leveren!! Het inzamelen van kleding en daarna het vervoer naar Sfantu Gheorghe blijft een belangrijk actiepunt voor onze stichting. De kleding wordt daar gesorteerd door mensen met een beperking, o.a. in het Iriszhuis, en in Covasna. Twee sociale werkplaatsen van de stichting Diakonia. Daarna wordt deze kleding verkocht aan tweedehandswinkels. Zo hebben de andersbegaafden ter plaatse werk en verwerft men inkomsten om dit project draaiende te houden.

Stichting COEN organiseert op D.V. zaterdag 10 november weer een kledingactie, op drie locaties. U kunt ’s morgens tussen 9.00 en 11.30 uur schone en goed draagbare kleding, maar ook schoenen (apart verpakt) inleveren bij de volgende adressen: Familie van Asperen (Buizerdlaan 1), De Kandelaar (Meinsstraat 4a) en De Fontein (Ds. Kuypersstraat 2) Mocht u zo lang niet kunnen of willen wachten, kunt u uw schone en nog goed draagbare kleding brengen bij Henk van Asperen, Buizerdlaan 1.

Als u het zelf niet kunt brengen, kunt u het laten ophalen door te bellen met Dirian Aarnoudse, 0611948963 of Henk van Asperen, 033-2457670

Zie voor meer informatie over onze stichting: www.stichtingCOEN.nl