• Challengers afgelopen jaar (2017)

    Namens Gezondheidscentra Nijkerk

Informatiebijeenkomst Nijkerk Challenge 2018

24-01-2018, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 6 februari 2018, 19:00 tot 20:30

Locatie:

Van het Hoffstraat 24, Nijkerk
Locatie: Rabobank Randmeren
Nijkerk

Informatiebijeenkomst Nijkerk Challenge 2018

Samen wandelen, plezier hebben, je leefstijl aanpassen en je fitter voelen. De Nijkerk Challenge wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de samenwerkende gezondheidscentra Nijkerk.

De Challenge is een uitdaging die een groep mensen samen aangaat. De Challenge bestaat uit zes aaneengesloten dagen wandelen: maandag 27 augustus t/m za 1 september 2018. De afstanden worden met de deelnemers besproken tijdens de trainingsfase van ongeveer een half jaar (start februari/ maart).

Op zaterdag 1 september zullen de 'challengers' feestelijk over de finish gaan. De feestvreugde zal dit jaar extra groot zijn, omdat er op deze dag ook andere feestelijkheden in Nijkerk zijn.

Informatiebijeenkomst 6 februari

Op dinsdag 6 februari 2018 vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de voorbereidingen en de Challenge. Deze start om 19.00 uur bij de Rabobank Randmeren (Van het Hoffstraat 24 in Nijkerk). Ook 'oud-challengers' zullen daar hun ervaringen delen. Afgelopen vier jaar hebben de deelnemers de voorbereiding en de challenge als zeer positief ervaren, veel deelnemers voelden zich veel fitter dan voorheen. Aanmelden is vereist.

Aanmelden

Mensen die thuis geen uitnodigingsbrief voor deze avond en de challenge hebben ontvangen van de huisartsen van de Gezondheidscentra Nijkerk en interesse hebben om naar de informatie-avond op 6 februari te komen, kunnen een mail sturen naar ndc@gc-nijkerk.nl of contact opnemen met de receptie van gezondheidscentrum De Nije Veste 033-721 05 00 of de receptie van gezondheidscentrum Corlaer 033-721 04 00. Om deel te kunnen nemen aan de Challenge zullen zij gevraagd worden om contact te zoeken met hun huisarts bij de gezondheidscentra Nijkerk.

Voor wie

Was de Challenge oorspronkelijk opgezet voor alleen mensen met diabetes, de laatste jaren waren de challenges ook bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. De groep is nog verder verbreed, want bekend is dat bewegen ook het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen en goed is voor bijvoorbeeld mensen voor mensen met overgewicht. De naam van de Diabetes Challenge is daarom inmiddels veranderd in de Nijkerk Challenge. Deelnemers aan de challenge hoeven geen ervaring te hebben met wandelen of sporten. De voorbereidingen vinden plaats onder begeleiding van fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, podotherapeuten, diëtisten en huisartsen.