• Het Hineni Symfonie Orkest

    HSO

Het Hineni Symfonie Orkest in De Fontein op 14 oktober

30-09-2017, 23:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 14 oktober geeft het Hineni Symfonie Orkest een concert in De Fontein aan de Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk. Het orkest speelt muziek van o.a. Mendelssohn, Verdi en Tjsaikovski en bekende Jiddische en Israëlische melodieën, waaronder Hine Ma Tov en Hava Nagila.

Het mooie Škrabl-orgel zal in dit concert ook te beluisteren zijn met enige solowerken voor orgel en fluit en orgel en hoorn. Harry van Wijk uit Amersfoort bespeelt het orgel, Elisabeth Hopman neemt de fluit ter hand en Pier de Jong speelt op de hoorn.

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 50 voornamelijk professionele musici en staat onder leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.

'Hineni' is Hebreeuws voor 'hier ben ik'. Onder dit motto spelen de leden van het orkest, pro Deo ten bate van het Hineni-centrum in Jeruzalem.

De organisatie Hineni biedt steun aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door Benjamin Philip uit Nederland en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet. Hineni geeft ook hulp aan inwoners van Zuid-Israël, die voortdurend onder dreiging van raketaanslagen vanuit Gaza staan. Verder organiseert Hineni excursies voor overlevenden van terreuraanslagen en gespreksgroepen om opgelopen trauma's te verwerken.

Het concert begint om 16.00 uur en eindigt rond de klok van 17.00 uur.

Toegangsprijs is € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Bij het uitgaan van het concert heeft u de mogelijkheid een gift te doen voor het Hineni centrum in Jeruzalem.

Na afloop van het concert is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje.

Volgend zaterdagmiddagconcert is op 11 november Gerrieke Verheij (blokfluit en cello) en Ilil Danin (orgel en virginaal) 250e sterfjaar van G.Ph. Telemann