• Strijd om het taalgevoel tijdens laatste editie in 2015

    Arjen Gerritsma - Graphic Sound
  • Burgemeester Renkema leest dictee voor in 2015

    Arjen Gerritsma - Graphic Sound

Groot Nijkerks Dictee

13-04-2018, 15:08 | Lezersnieuws | Monique van Rooyen-Staal

Datum:

donderdag 17 mei 2018, 18:45 tot 22:30

Locatie:

Luxoolseweg 1
Aeres
Nijkerk

Het groot Nijkerks Dictee is terug en vindt dit jaar plaats op 17 mei. Rotary Nijkerk organiseert voor de vijfde keer dit taalevenement. Op donderdag 17 mei zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel en de beker. Wie bindt de strijd aan met de winnaars van de vorige editie: Hugo Scherff (individueel) en Boekhandel Roodbeen (bedrijvencompetitie)?

Programma De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Als deelnemer dient u een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (= Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 20.30 uur starten we met het dictee. Tussen 21.30 en 22.30 zal een gezellig intermezzo plaatsvinden waarbij u tevens aan een leuke verloting kunt meedoen. Om 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt het dictee nog besproken en gaat u zeker weten weer wat wijzer naar huis.

Hoe meedoen? U kunt op twee manieren meedoen met het dictee: met de individuele competitie of met de bedrijvencompetitie (teams van max 3 personen). Bij de bedrijvencompetitie mag u het bedrijf uiteraard zo opvallend als u zelf wilt promoten, door middel van kleding, een logo in beeld op een groot scherm of het plaatsen van een eigen banner. Van de 3 teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Overigens kunnen ook clubs of verenigingen zich hiervoor aanmelden! De kosten zijn voor de individuele competitie ?10,- per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van ?75,- per team (incl reclamemogelijkheid), waarvoor u desgewenst een factuur ontvangt. Wilt u meedoen, stuur dan een mail naar dictee@rotarynijkerk.nl. U ontvangt na inschrijving een bevestiging.

Goede doel Iedereen kan mee doen! Wilt u niet meedoen voor de te winnen beker en de eeuwige roem, dan wordt uw deelname voor het goede doel ook zeer gewaardeerd. Dit jaar wordt geld opgehaald voor onder andere de ?leesmoeders? van de bibliotheek: De VoorleesExpress. Deze vrijwilligers gaan 20 weken lang 1 x per week een uur voorlezen in gezinnen met kinderen van 2-8 jaar oud. Dat doen ze 20 weken in hetzelfde gezin. Rotary Nijkerk vindt, net als De Bibliotheek, voorlezen belangrijk voor taalontwikkeling en het verkleinen van taalachterstand.