• Plantenexcursie door China

    Harry Jans

Groei&Bloei Lezing door Alpines China-specialist Harry Jans: Een (rots)plantenexpeditie door Yunnan

07-01-2018, 00:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 11 januari 2018, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Luxoolseweg 1, Nijkerk
Aeres, Luxoolseweg 1, Nijkerk
Nijkerk

Harry Jans is gefascineerd door de alpiene flora en lid van de Alpine Garden Society. Hij heeft vele malen over de bergflanken in de Chinese provincie Yunnan gezworven om de flora tot een hoogte van circa 5000 meter in kaart te brengen. Zelfs op deze hoogte komen veel bijzondere planten voor. Men kan tijdens de lezing kennis maken met bergstreken die nog zelden door buitenlanders zijn gezien. Harry Jans heeft niet alleen planten verzameld om te drogen, maar ook zaden om zo nieuwe plantensoorten bij ons in cultuur te brengen. Hij staat stil bij de prachtige flora, maar ook bij het dagelijks leven en de cultuur in China. Beelden van prachtige pagodes, kloosters en klederdracht wisselen die van de rijke flora af. Deze lezing is extra interessant omdat veel van onze tuinplanten oorspronkelijk uit China komen. Voor meer informatie: www.nijkerk.groei.nl.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Groei&Bloei Afdeling Nijkerk/Hoevelaken zijn koffie en thee gratis. Er zijn lootjes te koop van vijftig cent, waarmee men leuke prijzen kan winnen.

De entreekosten bedragen € 3,00. Voor leden van Groei&Bloei is de entree gratis.Harry Jans is gefascineerd door de alpiene flora en lid van de Alpine Garden Society. Hij heeft vele malen over de bergflanken in de Chinese provincie Yunnan gezworven om de flora tot een hoogte van circa 5000 meter in kaart te brengen. Zelfs op deze hoogte komen veel bijzondere planten voor. Men kan tijdens de lezing kennis maken met bergstreken die nog zelden door buitenlanders zijn gezien. Harry Jans heeft niet alleen planten verzameld om te drogen, maar ook zaden om zo nieuwe plantensoorten bij ons in cultuur te brengen. Hij staat stil bij de prachtige flora, maar ook bij het dagelijks leven en de cultuur in China. Beelden van prachtige pagodes, kloosters en klederdracht wisselen die van de rijke flora af. Deze lezing is extra interessant omdat veel van onze tuinplanten oorspronkelijk uit China komen. Voor meer informatie: www.nijkerk.groei.nl.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Groei&Bloei Afdeling Nijkerk/Hoevelaken zijn koffie en thee gratis. Er zijn lootjes te koop van vijftig cent, waarmee men leuke prijzen kan winnen.

De entreekosten bedragen € 3,00. Voor leden van Groei&Bloei is de entree gratis.