• Gerard van Buiten
  • Gerard van Buiten

Groei en Bloeilezing door hortulanus Gerard van Buiten: Hoe hard is winterhard?

25-01-2018, 08:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 15 februari 2018, 19:45 tot 22:00

Locatie:

Luxoolseweg 1, Nijkerk
Aeres, Luxoolseweg 1, Nijkerk
Nijkerk

Gerard van Buiten heeft als hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht 20 jaar ervaring met veel verschillende planten.

In onze tuinen zetten we graag bijzondere planten. Veel tuinplanten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze. Dat zorgt soms voor problemen met de winterhardheid. Sommige planten kent men bij ons alleen als eenjarige of als kamerplant. Men weet niet dat ze winterhard (kunnen) zijn! Andere planten komen bij de één probleemloos de winter door, maar leggen bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard? Plantenman en ras verteller Gerard van Buiten gaat uitgebreid in op de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Hij geeft trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Voor meer informatie: www.nijkerk.groei.nl en www.uu.nl/botanischetuinen.

De entreekosten bedragen € 3,00. Voor leden van Groei&Bloei is de entree gratis.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Groei&Bloei Afdeling Nijkerk/Hoevelaken krijgt men een kopje koffie of thee gratis. Er zijn lootjes te koop van vijftig cent, waarmee men leuke prijzen kan winnen.