• Melcher de Vries bij een optreden in 2015

    Gitaarschool Rollocastle

Gitarist Melcher de Vries treedt op in Museum Nijkerk

02-01-2017, 09:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 15 januari 2017, 14:30 tot 15:30

Locatie:

Venestraat 16, Nijkerk
Museum Nijkerk
Nijkerk

Zondagmiddag 15 januari a.s. verzorgt gitarist Melcher de Vries een sfeervol optreden in Museum Nijkerk. Van 14.30 - 15.30 uur speelt hij rustige jazz-standards, bluesmuziek en improvisaties in de categorie easy-listening.

Kaartjes voor dit zondagmiddagconcert (€ 5,-- inclusief een kopje koffie of thee) zijn te koop bij de balie van het museum, Venestraat 16, Nijkerk. Reserveringen via info@museumnijkerk.nl worden definitief na betaling. Er is plaats voor maximaal 50 personen. Het museum is 15 januari open vanaf 14.00 uur.

Achtergrond:

Melcher de Vries (1980) studeerde gitaar (lichte muziek) aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Zijn enthousiasme voor het gitaarspel, lesgeven, muziek schrijven, in combo's spelen en begeleiden leverde hem in zijn examenjaar de 3e plaats op bij de Vriendenprijs van het Conservatorium. Melcher heeft in veel ensembles gespeeld, zoals bij Artez Bigband, Bigband Allotria, The Convocation en Artez Symphonic Jazz-Orchestra. Hij volgde workshops en masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Bernard Reinke, Onno Kelk, Henk van Rossum, Ed Verhoeff, Jan Wessels en Rik Elings.

Melcher heeft jarenlang les gegeven aan de Streekmuziekschool Noordwest-Veluwe, als docent gitaar Lichte Muziek. Daarnaast was hij verbonden aan Muziekschool Urk en Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel en Steenwijk. Hij werkte als gitaardocent voor de Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle tot hij besloot zijn eigen lespraktijk voorrang te geven. Op dit moment is hij eigenaar van twee gitaarscholen, één in Meppel en één in Nijkerk. Als gitarist treedt hij op, zowel solo als in ensembleverband.