• Frank Mosterd een van onze gast solisten

    vrij van auteursrechten
  • Het koor The Voice Company

    eigen beheer

FEESTCONCERT VOICE COMPANY IN KRUISKERK

13-09-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 13 september 2017, 16:26 tot zaterdag 23 september 2017, 16:26

Locatie:

Venestraat , Nijkerk
De Kruiskerk
Nijkerk

PERSBERICHT

Feestconcert Voice Company in Kruiskerk

Op zaterdagavond 23 september zal The Voice Company een feestconcert geven ter gelegenheid van de heropening van de Kruiskerk, na een verbouwing van een jaar. Het concert begint om 20.00 uur en zal om ca. 21.30 uur afgelopen zijn. Tussendoor is er geen pauze.

Aan het concert werkt het 16-jarig pianotalent Frank Monster mee. Hij zit in de talentenklas van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en is op weg één van onze grootste toekomstige pianisten te worden. Op 23 september dus live in Nijkerk te horen.

Verder werken de sopranen Angelique van Leijenhorst (Nijkerkse) en Angelique Wardenier mee, alsmede de tenor Olaf Wijnants Labree.

De algehele leiding is in handen van Voice Company dirigent Robert Bakker.

De opzet van het programma is dat het zo breed mogelijk toegankelijk moet zijn. Daarin is The Voice Company uitstekend geslaagd.

De opening van het programma komt uit de Carmina Burana van Carl Orff. Daarna is er muziek van de Italiaanse componist Rossini, lichte muziek uit de Barok-periode. Prachtige, meeslepende muziek is er te horen van de Franse componist Gabriel Fauré, waaronder het schitterende Cantique de Jean Racine. De rest van het programma zal een lichter karakter dragen met nummers als "You raise me up", "Hallelujah" van Leonard Cohen, een nummer van Ramses Shaffy en het swingende "Baba Yetu", het "Onze Vader" in het Swahili.

The Voice Company is de nodige jaren actief in Nijkerk en is opgezet als laagdrempelig projectkoor. Niemand is dus lid van het koor, men doet alleen mee met een project dat aanspreekt. Om mee te doen wordt er geen stemtest afgenomen. De altijd vrolijke dirigent Robert Bakker gaat altijd uit van het stemmenmateriaal dat aanwezig is en daar maakt hij een geweldig klinkend koor van. Zo geweldig dat het koor in het verleden zelfs gevraagd is om concerten te geven in Carnegie Hall en Lincoln Center in New York. Een concert van The Voice Company moet dus wel bijzonder zijn, een feestje om mee te maken.

Ideaal om een feestconcert te laten geven in de heropende Kruiskerk op 23 september a.s. En extra feestelijk is ook: De toegang is gratis!

Op naar de Kruiskerk dus en neem familie, collega's, vrienden en buren mee. Ze zullen een heerlijke avond krijgen.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 0320 - 244 202