• laden van een container met hulpgoederen

    Arjen Gerritsma Graphic Sound
  • Chris Zaghtiti oprichter van de stichting

    Arjen Gerritsma Graphic Sound

Deurcollecte Hand in Hand voor Syrie

25-06-2018, 14:07 | Lezersnieuws | Jetty Koopman

Datum:

maandag 2 juli 2018, 09:00 tot zaterdag 7 juli 2018, 21:00

Locatie:

Gentiaan 25
Binnenstad Nijkerk
Nijkerk

Stichting Hand in Hand voor Syri? is een non-profit organisatie, opgericht door de in Nijkerk woonachtige Guryas Zaghtiti. Zelf afkomstig uit Damascus, bleef hij via vrienden en familie op de hoogte van de toestand in Syrie en werd hij geconfronteerd met de schrijnende tekorten die ontstonden na het uitbreken van de oorlog. Sindsdien houdt hij zich bezig met de co?rdinatie van allerlei acties om zoveel mogelijk hulpmiddelen te verzamelen en via zeecontainers te verschepen naar getroffen gebieden in Syri?. Na aankomst worden de containers door contactpersonen ter plaatse uitgeladen en worden de spullen verdeeld onder de noodlijdende bevolking. Hierbij kan men denken aan levensmiddelen, medicatie, kleding, huisraad en educatieve middelen. Met deze hulp levert de stichting een bijdrage aan een menswaardig bestaan voor de Syrische burgers. Er wordt nauw samengewerkt met andere non-profit organisaties met een vergelijkbare doelstelling.

De stichting heeft toestemming van de gemeente Nijkerk om twee keer per jaar een huis-aan-huis collecte te houden. Vrijwilligers gaan in de eerste week van juli langs de huizen voor een deurcollecte. De opbrengst wordt besteed aan het versturen van een container met hulpgoederen.

Hand in Hand voor Syrie heeft dringend behoefte aan vrijwilligers en donateurs. Meer informatie over de stichting kan men vinden op de website www.stichtingsyrie.nl of opvragen via info@stichtingsyrie.nl