• Groepsfoto

    Gert van Dijk
  • Affiche

    Gert van Dijk

De Musical Bouwen: Kerk in uitvoering

19-08-2017, 11:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 september 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Venestraat 44, Nijkerk
Kruiskerk
Nijkerk

Zaterdag 16 september 20:00 en zondag 17 september 14:00 in de Kruiskerk Venestraat in Nijkerk. TOEGANG GRATIS.

Speciaal voor de feestelijke opening van de verbouwde Kruiskerk is er een musical geschreven en ingestudeerd. En deze musical mag u niet missen! De hoofdpersoon in het verhaal is Eva, een jongvolwassene die letterlijk en figuurlijk op de ruïne van haar geloof wandelt. De kerk was voor haar belangrijk maar ze realiseert zich dat zonder kerk haar geloof één grote ruïne is geworden.

Bij toeval raakt Eva betrokken in een wedstrijd "Bouw onze nieuwe kerk!" waarin vier teams strijden om de winst. Er ontstaan hilarische situaties, bijvoorbeeld als Bob de Bouwer de rekenformules van de tegenpartij met een drilboor vernietigt. Maar er zijn ook serieuze momenten als er aan Eva wordt uitgelegd dat geloven een kwestie is van vertrouwen en niet van begrijpen. De grote vraag is natuurlijk of Eva in staat is weer iets moois op te bouwen uit de ruïne van haar geloof. Met nummers als Onbewoonbaar Verklaard van Marco Borsato, Hier van Blof, The Winner Takes It All van ABBA maar ook eigen geschreven muziek zal dit verhaal een ieder aanspreken.

In totaal heeft een groep van 50 gemeenteleden, van jong tot oud, maanden hard gewerkt om iets moois op de planken te kunnen zetten. De kracht van deze musical is herkenning, humor en bekende liedjes. Kortom een voorstelling die je niet wilt missen!

Wij hopen u allen te verwelkomen bij één van de voorstellingen.

Namens de werkgroep: Albrecht Bijvank, Hanneke van Dasselaar - Bouwstra, Gert van Dijk, Henk Hortensius, Judith Elgersma-Overvliet en Ruth Schipper - Bouwstra.

Zie voor meer informatie: www.kruiskerknijkerk.nl/musical