• Vocaal Enseble Voices & Wilhelmina Consort

    Vocaal Enseble Voices
  • Annie Lausberg-Pater

Concert: De Messiah

25-11-2018, 10:56 | Lezersnieuws | volksuniversiteit nijkerk

Datum:

vrijdag 7 december 2018, 19:30 tot 23:00

Locatie:

Venestraat 44
Kruiskerk
Nijkerk

Op 7 december organiseert de VUN een concert in de Kruiskerk. Op deze avond zal de Messiah ten gehore gebracht worden. Kitty de Geus (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Alan Belk (tenor) en Palle Fuhr Jørgensen (bas), het vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort (leden Radio Filharmonisch Orkest) o.l.v. dirigent Piet Phillipse zorgen voor een mooie uitvoering van dit bekende muziekwerk van Handel.

Toegangskaarten kunnen besteld worden via www.vu-nijkerk.nl
of zijn verkrijgbaar aan de deur van de zaal op de avond zelf (vol = vol).

Toegangskaarten kosten 27,50 euro per stuk.

Vocaal ensemble Voices

Het Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort werden bijna 15 jaar geleden opgericht door dirigent Piet Philipse. Vocaal ensemble Voices is een gemengde groep semi-professionele zangers en zangeressen. Vocaal ensemble Voices verzorgt uitvoeringen van klassieke en moderne (kerk-)muziek: van Palestrina tot Vasks en van Hndel tot Vugs.

Wilhelminaconsort

Leden van het Radio Filharmonisch orkest, met als concert meester Wouter Groesz, vormen gezamenlijk het Wilhelminaconsort als orkestbegeleiding in de cantata-vieringen en concerten.

Het Radio Filharmonisch orkest is n van de omroeporkesten in Nederland en werd in 1945 opgericht door Albert van Raalte. Het orkest staat in dienst van de Nederlandse Publieke Omroep en is prominent aanwezig in de omroepseries NTR Zaterdag Matinee en Het Zondagochtend Concert in het Amsterdamse Concertgebouw, alsook in De Vrijdag van Vredenburg te Utrecht.

Dirigent: Piet Philipse

Piet Philipse studeerde orgel en koordirectie aan de Zeeuwse muziekschool bij Adriaan Fonteyn. In 1960 startte zijn loopbaan als organist in de Gereformeerde Kerk te Tiel, eerst als invaller en van 1962 met een vaste benoeming, waarna benoemingen volgde in Goes (1964), Hilversum (1975) en in de Wilhelminakerk te Bussum (1985). In september 1967 komt de eerste benoeming als dirigent. Benoemingen als cantor/organist in de daaropvolgende jaren volgen in Goes, s-Gravenpolder, Hilversum, Huizen, Amersfoort en Bussum.

Het belangrijkste vond en vindt Piet Philipse nog steeds probeer van noten muziek te maken die mensen raakt en daar is emotie voor nodig.

Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan het door hem zelf opgerichte Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort uit Bussum.