Breng jij ook een lichtje op kerstavond

11-10-2018, 17:27 | Lezersnieuws | Esther Stoltenkamp

Datum:

maandag 24 december 2018, 19:00

Locatie:

De Brink 10
De Stuw
Hoevelaken

Kerst is een tijd van samenzijn en gezelligheid. Jaren geleden vroeg onze zus aan ons ??gaan jullie mee zingen in kerstnacht??? Met een twijfel zeiden we ja. Wat ons toen overkwam was een geweldig gevoel. Met het gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek bestaande uit 30 mensen gingen we op kerstnacht zingen bij mensen die eenzaam of ziek waren. Een magisch gevoel, 30 mensen in de stilte van de nacht, een lantaarn of lampje vasthoudend van huis naar huis. Bij ieder huis werd er gezongen. De dankbaarheid en soms ook de tranen gaven aan Hoe bijzonder deze mensen dit vinden. Als je je bedenkt hoe mooi dat klinkt in de stilte van de nacht gun je dat veel meer mensen! Het moment dat we onder het raam van onze oma stonden te zingen en ze ons de engeltjes in de sneeuw noemde besefte we pas hoe bijzonder het echt is wat we deden. Jaren hebben we dit gedaan totdat Say Yes hiermee stopte. Toen kwam het verlangen om dit in ons eigen dorp Hoevelaken te doen, alleen dan op kerstavond

Beste medebewoners van Hoevelaken, soms vergeten we tijdens de kerstdagen dat er genoeg mensen zijn die eenzaam, ziek of oud zijn of misschien wel mensen die het erg zwaar hebben. Hoe mooi zou het zijn als we aan deze inwoners laten zien dat ze niet alleen zijn? Laten we warmte en licht op kerstavond brengen! Wij hopen met dit bericht dat er mensen zijn die met ons mee willen op kerstavond, en ken jij iemand die eenzaam of ziek is laat het ons weten zodat we die personen de warmte in die koude en donkere kerstavond kunnen brengen.

Kent u iemand die ziek of eenzaam is, of zich in een moeizame situatie bevindt? Geef deze persoon dan op voor een onvergetelijke beleving. En wil je een mooie kerstavond meemaken door met ons mee te zingen, geef je dan op via esthervanleijenhorst@hotmail.com. Op geven kan tot en met 20 december. Alle stemmen zijn welkom!