Bijeenkomsten voor werkzoekenden in de Bibliotheek Nijkerk.

01-09-2016, 17:20 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 september 2016, 09:30 tot 11:30

Locatie:

Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Bibliotheek Nijkerk in &/entree
Nijkerk

Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Nijkerk

Vanaf september biedt Bibliotheek Nijkerk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op vrijdag 16 september vindt van 09.30-11.30 uur de eerste bijeenkomst in Bibliotheek Nijkerk plaats. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op diverse plaatsen worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat een impact dat op haar had. ''Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Met een WW-uitkering van drie maanden moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk.'' Sinds augustus 2013 is Debbie ondernemer en eigenaar van De Levende Sollicitatiegids.

Dat resulteerde in de start van Walk&Talk, laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij veelvoorkomende onderwerpen rondom solliciteren in de huidige tijd worden besproken en waarbij ruimte is voor mensen om te netwerken. Een opzet waarvoor veel animo blijkt te zijn. Binnen anderhalf jaar hebben ruim 1.250 mensen de bijeenkomsten bezocht.

De Walk&Talk formule past uitstekend bij de bibliotheek. Werkzoekenden krijgen op een zeer toegankelijke manier de kans om zich te laten informeren, te netwerken en kennis en ervaring uit te wisselen. De laagdrempelige opzet en het bieden van de mogelijkheid aan mensen om zich te ontplooien en te werken aan hun zelfredzaamheid, zodat zij kunnen deelnemen in de maatschappij passen goed bij de brede doelstelling van de bibliotheek Nijkerk.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 16 september zal Marianne Bulthuis, loopbaanadviseur bij Flex Advieshuis een presentatie geven over wat haar werk inhoudt en wat zij voor werkzoekenden kan betekenen. Zo zal zij onder andere wat tips geven omtrent solliciteren en jezelf presenteren aan nieuwe werkgevers.

De Walk&Talk bijeenkomsten zijn vanaf september maandelijks bij te wonen in de Bibliotheek Nijkerk. Voor de datum, tijd en locatie zie www.bibliotheeknijkerk.nl Aanmelden kan ook via de website. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met Tanja van Driel via tanja.vandriel@bibliotheeknijkerk.nl