Bijeenkomst Belangenvereniging SIEN 'Ieder op zijn plek'

05-09-2017, 12:51 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 13 september 2017, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Kleterstraat 21, Nijkerk
De Postkamer Nijkerk
Nijkerk

Belangenvereniging Sien (voor mensen met een beperking) organiseert deze inspiratiebijeenkomst voor ouders, familie en zorgprofessionals om met elkaar na te denken over 'wonen, goede zorg en loslaten'. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Mensen met een beperking hebben thuis vaak extra zorg nodig. Maar ook voor hen breekt er een moment aan dat zij elders gaan wonen. Een kind, broer of zus met een beperking helemaal loslaten zal waarschijnlijk nooit lukken. Anders vasthouden kan wel. Als een (volwassen) kind op een eigen plek gaat wonen, wil je als ouder graag dat dit een goede en veilige plaats is. Dat vraagt om een passende woonlocatie óf het starten van een eigen wooninitiatief. Een omgeving waar het kind op 'zijn plek' zit. Een goede samenwerking tussen de professionals en ouders is van groot belang. Daarnaast is inzicht nodig in bestaande regelgeving rondom wonen en de voorzieningen thuis of elders. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de inspiratiebijeenkomst 'Ieder op zijn plek'.

Er zijn sprekers en boeiende workshops waarin wordt besproken welke plek iedereen kan en mag innemen rondom de zorg voor iemand met een beperking. Een avond boordevol informatie en inspiratie.

Chiel Egberts neemt ons mee in de driehoeksverhouding tussen cliënt, ouder en professional en

Gert-Jan de Vries vertelt aan de hand van zijn documentaire over het leven van zijn meervoudig gehandicapte dochter Puck.

De bijeenkomst richt zich op ouders en familie van mensen met een beperking. Uiteraard zijn ook professionals in de zorg en andere belangstellenden van harte welkom. Deelname is gratis. Kijk op de website www.sien.nl voor meer (praktische) informatie en aanmelden.