• De Belgische gastbeiaardier Koen van Assche

    (door Stefan Nieuwinckel)

Belg geeft klassiek beiaardconcert

30-07-2017, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 30 juli 2017, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
Parkeerplaats Tabakhuis
Nijkerk

Koen Van Assche (1967) is een van de actiefste beiaardiers van België. Naast zijn werkzaamheden als beiaardier van Lier, Turnhout en Herentals en gedeeltelijk van Antwerpen, geeft hij regelmatig concerten in de Europese beiaardlanden en in de USA.

Verder organiseert en geeft hij diverse concerten in samenspel met andere instrumenten. Sinds 2014 voert hij deze concerten uit met een eigen mobiele beiaard, de "Bronzen Piano", een project van Anna Maria Reverté en hemzelf.

Van Assche is tevens voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en vice-president van de Beiaard Wereld Federatie. Hij is auteur van de studiemethode voor het beiaardspel en is docent aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denijn" in Mechelen en aan de academies van Muziek, Woord en Dans in Borgerhout en Lier. Bij internationale beiaardwedstrijden won hij diverse prijzen. Zijn spel is op 7 CD's te beluisteren. Op de beiaard van Nijkerk voelt hij zich zeer op z'n gemak, want in Turnhout bespeelt hij zelf een van de weinige Vanden Gheyn-beiaarden van België, van dezelfde klokkengieter dus als die van het Nijkerkse carillon.

Klassiek programma

Het programma dat Koen Van Assche voor het concert van a.s. donderdag 3 augustus heeft samengesteld, bestaat helemaal uit klassieke composities van Corelli, Vivaldi. Telemann en Marcello. Zie het hele programma op www.nijkv.nl. Hij besluit het concertuur met de twee laatste delen uit het zeer geliefde klarinetconcert van Mozart.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur.

Het concert wordt financieel mogelijk gemaakt door Visser Autimotive - Boekdrukker 1 - Nijkerk.