• Poster open dag

    VGGM
  • Kazerne Hoevelaken

    VGGM

Beleef, ontdek én versterk Brandweer Hoevelaken

10-05-2016, 20:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 mei 2016, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Brandweerkazerne Hoevelaken

Brandweer Hoevelaken houdt op zaterdag 28 mei 2016 open dag. De post organiseert die dag van 10.00 tot 16.00 uur allerlei demonstraties en activiteiten aan De Wel 5 in Hoevelaken. Zowel jonge als oude bezoekers gaan ontzettend veel beleven en ontdekken.

Tijdens de open dag maakt brandweer Hoevelaken met een zeer divers programma zichtbaar wat zij allemaal betekent voor de burgers. Bezoekers kunnen beleven hoe het is als de woonkamer vol rook staat en hoe een vlam in de pan geblust kan worden. Er is te ontdekken hoe brandweervoertuigen er uit zien, hoe brand te voorkomen is, wat het brandweerwerk inhoudt en welke gereedschappen worden gebruikt. Verder zijn er diverse demo's zoals 'ongeval met beknelling' en 'autobrand'.

Speciale aandacht heeft brandweer Hoevelaken voor de kinderen. Op een

springkussen en een stormbaan kunnen zij helemaal los gaan. Bij de

jeugdbrandweer kunnen zij zelfs een blusdiploma behalen.

Collega's gezocht

Behalve het brandweerwerk beleven en ontdekken krijgen bezoekers de kans om brandweer Hoevelaken te versterken. Onze brandweercollega's staan tijdens de open dag klaar om te informeren over een nieuwe uitdaging die waardering oplevert en waarmee in teamverband wordt bijgedragen aan de veiligheid van úw buurt.