• Het strijkersensemble

  • Ad Verhage - orgel

  • Theo-Hans Kuijvenhoven - hobo

Barokconcert met orgel, hobo en strijkersensemble in De Fontein

04-02-2016, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 februari 2016, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Nijkerk

Zaterdagmiddag 13 februari a.s. Een uurtje genieten van muziek in de grote zaal van De Fontein in de serie Zaterdagmiddagmuziek.

Een klassiek concert met muziek uit de barokperiode. Muziek met een ander karakter dan tot nu toe in de Zaterdagmiddagmuziek, maar wel passend in de doelstelling van deze concerten. Het laten horen en ervaren dat het orgel breed inzetbaar is in combinatie met andere instrumenten en ook geschikt is voor muziek uit verschillende stijlperioden.

Ad Verhage aan het orgel, Theo-Hans Kuijvenhoven op hobo en een strijkersensemble, bestaande uit contrabas, cello en violen. Een combinatie van enthousiaste en professionele musici. Zij geven regelmatig succesvolle uitvoeringen en oogsten veel waardering van het publiek.

Uitgevoerd zullen worden twee kerksonates voor orgel en strijkers van Mozart, een sonate voor twee violen, cello en contrabas van Rossini, een concerto voor hobo, strijkers en continuo van Albinoni, drie orgelwerken van J.S. Bach en tot slot een concert voor orgel en orkest van G.F. Händel.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur.

De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Meer informatie is te vinden op de website van De Fontein: http://www.defontein-nijkerk.nl

Volgend concert is op zaterdag 12 maart: Harm Hoeve (orgel) en Johan Bredewout (vleugel) in combinatie en solo en ook 4-handig orgel en pianospel.

Concertcommissie De Fontein