• Vincent van Laar

    Persfoto
  • Het orgel van de Grote Kerk

    Matthias van Bloemendaal

Bach en meer bij orgelconcert in de Grote Kerk

22-06-2017, 22:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 4 juli 2017, 20:00 tot 21:15

Locatie:

Holkerstraat 1, Nijkerk
Grote Kerk
Nijkerk

Op dinsdagavond 4 juli geeft organist Vincent van Laar een concert in de Grote Kerk van Nijkerk. Van Laar blinkt met name uit in de muziek van Bach en andere oude meesters, en zal dat ook in Nijkerk laten horen. Het orgel uit 1756 leent zich dan ook heel goed voor deze muziek.

Vincent van Laar studeerde orgel en klavecimbel in Utrecht en Den Haag en is zeer actief in het binnen- en buitenland als organist, klavecinist, en continuospeler bij allerlei ensembles. Ook is hij prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen en verzorgde hij vele radio-opnamen. Met name zijn discografie is indrukwekkend en werd goed ontvangen: hij nam de complete orgelwerken van Melchior Schildt, Johann Adam Reincken en Nicolaus Bruhns op en maakte ook cd's met werken van o.a. Johann Sebastian Bach en Jan Pieterszoon Sweelinck.

In Nijkerk opent hij het concert met lichtvoetige stukjes van de 18e-eeuwse Nederlandse componist Jacob Wilhelm Lustig. Het programma is gevarieerd: allerlei componisten uit allerlei landen komen langs. Het hoofdgerecht (en slot) van het concert vormen zes werken van Johann Sebastian Bach, door velen beschouwd als de grootste componist aller tijden. Van Laar maakte uit Bachs grote oeuvre een boeiende selectie: lichtvoetige en elegante werken wisselt hij af met grootse en monumentale stukken. Het volledige programma is te vinden op www.orgelnijkerk.nl

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar er wordt gecollecteerd bij de uitgang. Na afloop is er koffie en thee en kunnen de bezoekers en de organist elkaar ontmoeten en napraten.