• Beiaardier Anne Kroeze

    eigen foto
  • Beiaardier Anne Kroeze

    eigen foto

Anne Kroeze nu solo op de Nijkerkse beiaard

05-08-2016, 18:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 11 augustus 2016, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
NijKV-luisterplaats - achter Tabakhuis
Nijkerk

Op 14 juli speelde hij met Klaas de Haan quatre-mains op de beiaard, maar nu komt beiaardier Anne Kroeze zelf aan bod!

Anne Kroeze is stadsbeiaardier van Emmeloord. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius. Hij won prijzen bij internationale beiaardconcoursen in Springfield, Illinois (USA) en in Winterswijk. Behalve in de USA trad hij op in Duitsland, Noorwegen, Ierland en natuurlijk veelvuldig in Nederland.

Naast beiaard heeft Kroeze ook piano, kerkmuziek en orgel gestudeerd.

Programma

Bekende namen vullen het programma van het concert dat Anne Kroeze a.s. donderdag 11 augustus van 20.00-21.00 uur speelt. Hij begint met de Chromatische Fantasie van Sweelinck, die wordt gevolgd door een fluitsonate van Bach. Van Reger volgen dan twee koraalvoorspelen. De pianosonate-met-de-Turkse-mars van Mozart is het volgende programma-onderdeel. Hij werd twee weken geleden ook al door Malgosia Fiebig gespeeld, die daarbij veel last had van een gebroken draad. Het sluitstuk is de ouverture van de opera "Il barbiere di Siviglia" van Kroeze's lievelingscomponist Rossini. Al met al een gedegen klassiek programma, waarin veel luisteraars geliefde composities zullen tegenkomen.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur.

Het concert wordt financieel mogelijk gemaakt door ons oud-bestuurslid mevrouw A. Camphuis-Hootsen.