• Beiaardier Carlo van Ulft

    vrij

Amerikaanse Nederlander bespeelt het carillon

07-07-2017, 02:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 13 juli 2017, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
achter Tabakhuis
Nijkerk

Beiaardier Carlo van Ulft (Venlo 1961) was beiaardier van Hilvarenbeek, Roermond en Venlo. Daarbij gaf hij ook nog les aan de Belgische beiaardschool in Mechelen. In 1997 kreeg hij de kans om beiaardier van het Centralia Carillon bij St. Louis in de USA te worden. Hij nam de baan aan en emigreerde. Na 18 jaar kon hij Director/Carillonist worden van het Beroemde Thomas Rees Memorial Carillon in Springfield, Illinois. Hij verzorgt daar nu jaarlijks een Carillon Festival en bewerkt veel muziek voor beiaard. Wereldwijd treedt hij op als gastbeiaardier en jurylid. Van Ulft richtte in 2012 de North American Carillon School op.

Behalve van Springfield is hij ook beiaardier van het Principia College in Elsah, Illinois. Van St. John's Lutheran Church in Springfield is hij hoofdorganist.

Populair programma

Het concert van Carlo van Ulft wordt onbedoeld het eerste concert van dit seizoen. Vorige week kon het 1e concert niet doorgaan omdat beiaardier Wilbert Berendsen geblesseerd was. Het programma van a.s. donderdag zal iedereen aanspreken. Veel populair klassiek en ook wat bekende 20e eeuwse melodietjes. Beslist een aanrader!

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur. Het wordt door de NKV aangeboden aan de 4D-Architecten, de eigenaars van het Tabakhuis, die de prachtige ruimte voor de luisterplaats beschikbaar stellen.