Columns

Columnist:

Nelleke den Besten

Tingelingeling

Op zich is het prettig te constateren dat het bestuur van je stad geen tunnelvisie heeft. En voor scholieren, studenten, werkenden en andere treinreizigers is het fijn dat de NS vanaf december in de spits extra treinen inzet tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort.

Columnist:

Nelleke den Besten

Kliekje

Zondag deed ik mee aan de Amsterdam City Swim; een zwemtocht van twee kilometer door de hoofdstedelijke grachten om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose.

Columnist:

Nelleke den Besten

Oogappeltjes

Heel eerlijk, ik heb niet gecontroleerd of de deur echt op slot zat. Als dat zo was, had heus een andere ouder dat wel ontdekt. En bovendien werd me verteld dat er een e-mail over was rondgegaan. Een e-mail die ons overigens niet heeft bereikt, maar dat terzijde.

Columnist:

Theo Zuurman

Kunstenaarsdorp

Afgelopen zaterdag was het alweer de 34ste Dorpsdag en als ik me niet vergis heb ik ze allemaal meegemaakt, eerst als bezoeker, daarna als fotograaf/journalist en nu weer als bezoeker. Het thema 'Hoevelaken in Ibiza Style' kwam niet echt uit de verf, zag nauwelijks Ibiza outfits van Hippies.

Columnist:

Nelleke den Besten

Kunstobject

Het eerste waar je aan merkt dat je bijna thuis bent als je terugkomt van een vakantie in het buitenland is de vormgeving / het exterieur van het Nederlandse wegennet.

Columnist:

Theo Zuurman

IJsberenopvang

Afgelopen weekend hebben we heerlijk kunnen 'nazomeren' en waren er diverse activiteiten in Niekark en Hoevelaken. In Niekark Zomerfeesten, die de hele week duren. Zelf ging ik milieuvriendelijk op de fiets, nee geen elektrische, naar De Brink waar de traditionele Palingrookwedstrijd plaatsvond.

Columnist:

Theo Zuurman

Diego Maradona

De beroemdste voetballers worden meestal alleen bij hun voornaam genoemd, denk aan Pelé, Johan, Diego en Donny. Alleen bij Diego ligt dat anders, hij is namelijk een gespleten persoonlijkheid: Diego privé en Maradona de publieke voetballer.

Columnist:

Nelleke den Besten

Klikken

De Speld - een satirisch online nieuwsmagazine - kopte eerder deze maand 'Politie gaat BN'ers preventief fouilleren op drugs'. In het bericht legden schrijvers Jop Eikelboom en Jos Maalderink een bekende Nederlander die haar beklag deed de term 'celebretisch profileren' in de mond.

Columnist:

Theo Zuurman

Hoevelaken 1972 (3)

In het kader van de op handen zijnde fusie tussen Scherpenzeel en Barneveld vroeg journaliste Margreet Hendriks mij hoe Hoevelakers achteraf terugkijken op de fusie met Nijkerk. Mijn antwoord was: Achteraf is het moeilijk aan te geven wat er slecht ging en nu beter.

Pagina's