Columns

Columnist:

Nelleke den Besten

Schrappen

Hoe navigeer je over een website als je blind bent? Ervaringsdeskundige Peter Waalboer vertelde er vorige week dinsdag over op NPO Radio 1. Het item leende zich perfect voor dat medium, want Peter liet horen hoe een stem hem steeds laat weten waar hij zich op een website bevindt.

Columnist:

Nelleke den Besten

Toon

Stel je voor, je werkt in het marketingteam van Samsung. Op een regenachtige middag surf je verveeld over internet op zoek naar inspiratie en ineens stuit je op een klein Gelders plaatsje met de naam... Appel.

Columnist:

Nelleke den Besten

Autovrij

Voor welk probleem is dit een oplossing? Met die vraag werd ik een tijdje geleden geconfronteerd door een lokale leverancier die meerdere winkels in het centrum van Nijkerk bedient, maar zelf niet in de binnenstad gevestigd is.

Columnist:

Nelleke den Besten

Piraat

Het is vandaag Praat als een Piraatdag. Ik verzin het niet, kijk maar eens op de website fijnedagvan.nl, daar zie je dat elke dag wel een dag van iets is.

Columnist:

Nelleke den Besten

Meetingpoint

In het voorjaar woonde ik nog in een wijk die volgens sommigen verpauperde. Maar zoals stadsdeel The Bronx – dat decennialang bekend stond als het beruchtste stuk van New York City en nog steeds onder die reputatie gebukt gaat – kan opbloeien, kan het ook verkeren in Paasbos.

Columnist:

Nelleke den Besten

Cher

Er zijn topsporters die de finale verliezen op een WK en twee dagen later tóch door de Amsterdamse grachten gevaren worden en onder toejuiching van 700.000 fans gehuldigd worden.

Columnist:

Nelleke den Besten

Beeldvorming

Ruim een week na onze terugkeer van de vakantie lag er een verrassing op de mat. Afzender: Stadt Köln, Amt für öffentliche Ordnung Bussgeldstelle. Dat die post zou komen was niet geheel onverwacht.

Columnist:

Nelleke den Besten

Doppen

Inwoners van onze gemeente scheiden 70 procent van hun afval, maar er zitten ook nog veel materialen in de grijze kliko die er niet in horen en prima opnieuw gebruikt kunnen worden.

Columnist:

Nelleke den Besten

Broodje aap

'Om der wille van de curiositeit hebben wij het bovenstaande typisch Amerikaanse bericht opgenomen, al twijfelen we ook sterk of het geen canard is.' Die disclaimer, die de redactie van De Locomotief op 5 maart 1903 bij een nieuwsbericht plaatste, haalt Peter Burger aan in een artikel ove

Pagina's