Columns

Columnist:

Theo Zuurman

Huis van de Stad 2

Zoals verleden week aangegeven vandaag deel 2 van de column 'Huis van de Stad'. Deze week focus ik op de standpunten van de lokale partijen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Gezellig

Even heb ik overwogen te schrijven over het verbod dat Groot-Brittannië instelt op genderstereotyperende reclames. Ik krijg meestal jeuk van stereotyperingen, maar vraag me ook af of een verbod het juiste middel is om daarmee af te rekenen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Voorzieningen

Een man die nodig moet, zegt rare dingen. Zo had het spreekwoord van die kat ook maar zo kunnen zijn. In ons gezelschap vroeg zich vrijdag iemand hardop af waarom hij niet in een hoekje van de parkeergarage zou mogen urineren: ,,Zwervers doen het ook.

Columnist:

Theo Zuurman

Huis van de Stad 1

Sinds het begin van de plannen voor een nieuw 'Huis van de Stad' eind 2016 is er al heel wat water door de Arkervaart gestroomd, om maar niet te spreken over de glazen spraakwater op het gemeentehuis.

Columnist:

Nelleke den Besten

Veilig oversteken

Zaterdag staat hij weer op het programma: de Ronde van Nijkerk. Een wielerronde die vorig jaar terugkeerde op de evenementenkalender en hier is om te blijven. De organisatie belooft dit jaar een nog snellere strijd, nu het parcours is aangepast in verband met de afsluiting van de Langestraat.

Columnist:

Theo Zuurman

Duizendjarig Rijk

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag liggen alweer een maand achter ons. Zelf ben ik nauw betrokken bij de Walter Strang Memorial voor de kids uit groep 8 van vier Hoevelakense basisscholen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Opportuun

The deal is off the table. Of toch niet? Vorige week dinsdag tekende Wijnand Kooijmans op StadNijkerk.nl nog uit de mond van wethouder Wim Oosterwijk op dat pas na de zomervakantie duidelijk wordt of het Rabobankpand aan de Van 't Hoffstraat dienst kan doen als Huis van de Stad.

Columnist:

Theo Zuurman

Weerstandscapaciteit

Dit weekend heb ik een voorjaarsromannetje gelezen, niet over bloemetjes en bijtjes, nee over onder andere financieel-technische kaders en weerstandscapaciteit. De titel leek simpel: 'Voorjaarsnota 2019', maar het was pittige kost.

Columnist:

Nelleke den Besten

Toeters en bellen

Zaterdag is het feest in Nijkerk. Dan staat namelijk de Veluwe Wandeltocht op het programma. Veel inwoners - jong en oud, klein en groot, beginner en gevorderde - lopen dan weer een korte of lange route door de mooie, diverse omgeving van Nijkerk.

Pagina's