Columns

Columnist:

Nelleke den Besten

Lichtpuntjes

Op sociale media wemelt het van plaatjes van kerstbomen. Echt, nep, klein, groot, fraai of sober versierd, met of zonder piek. Nu de Sint het land verlaten heeft en we de kortste dagen van het jaar beleven, verlichten we onze huizen (en tuinen) sfeervol, in opmaat naar de feestdagen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Bedankt!

In een tijd van opwindende parkeerpolitiek heeft Sint het woord vorig jaar streng tot Nijkerkse winkeliers gericht. 
Nu het een chaos is bij de pakketdiensten, wordt het tijd dat hij de zaken ook van een andere kant belicht.

Columnist:

Nelleke den Besten

Reuring

Nog zo'n hype die overwaait uit Amerika: Black Friday. Omdat alle Amerikanen de dag na Thanksgiving vrij zijn, gooien Amerikaanse retailers hun waar die dag massaal in de uitverkoop. Het wordt gezien als het begin van de kerstinkoopperiode.

Columnist:

Nelleke den Besten

Speeltuinen

In het filmpje van het CDA over de beleidsarme Nijkerkse begroting - waar ik vorige week naar op zoek was voordat ik op het onderzoek naar respect stuitte - roept fractievoorzitter Joop van Ruler iets over een plan om het aantal speeltuinen in de gemeente Nijkerk drastisch terug te brengen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Fatsoen

Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik ben een beetje in de war. Op zoek naar het filmpje van CDA-fractievoorzitter Joop van Ruler over de Nijkerkse begroting, bezocht ik de Facebookpagina van zijn partij.

Columnist:

Nelleke den Besten

Verkeer

Vorige week zat ik frontrow bij een levensgevaarlijk schouwspel waarbij je - geloof me - helemaal niet op de eerste rij wilt zitten.

Columnist:

Nelleke den Besten

Troost

Onlangs was er bij de kruising van de Frieswijkstraat/Amersfoortseweg met de Van Middachtenstraat/Barneveldseweg een vrouw gevallen met haar fiets. Hoewel mijn dochtertje het incident niet zelf had zien gebeuren, maakte het beeld van die vrouw op de grond indruk op haar.

Columnist:

Nelleke den Besten

Cryptisch

Noodgedwongen beleefde ik de afgelopen week een nagenoeg Facebookloze week. De batterij van mijn telefoon laadde nauwelijks meer op, waardoor ik niet langer draadloos belde/appte. Het verwijderen van al mijn social-media-applicaties bood enige uitkomst.

Pagina's