Jukebox

Plaatjes draaien in ruil voor een donatie; het is de kern van het goededoelenconcept van 3FM Serious Request en ook van ons lokale Glazen Huys, dat maandagmorgen zijn deuren weer opent op het Plein. Mooi moment om de negen allerbeste redenen om komende week 033-2460101 te bellen op een rij te zetten aan de hand van negen tracks. Voor elk goed doel één. Ter inspiratie, voor als je (nog) niet weet wát je aan wilt vragen.

Omdat elke ontmoeting begint met een groet 'Hello' (Martin Solveig) als symbool voor de nieuwe vriendschappen die ontstaan bij de feesten die Hello You organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking uit Nijkerk en omgeving. De gasten bloeien er helemaal van op, net als die van het Sint Nicolaas Comité uit Nijkerkerveen en Holkerveen. Hoewel de goedheiligman net weg is, stop ik voor hen 'Ik vraag aan Sinterklaas een heel gelukkig kerstfeest' (Henk Temming) in deze goededoelenjukebox. Voor de senioren die elkaar treffen bij de activiteiten van het Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken kunnen donateurs 'Old and wise' (Alan Parsons Project) kiezen. In 'Het leven is op z'n leukst' zingt Peter Paul Muller dat het leven van een kat soms niet over rozen gaat. Gelukkig staat de Dierenambulance 24/7 klaar. Met Leergeld Nijkerk gaan we voor een 'Schoolplein' (Acda en de Munnik) waar iedereen meetelt en meedoet. Voor alle betrokkenen bij de Voedselbank draaien de dj's met alle liefde 'Iedereen is van de wereld' (The Scene). Als jij het vraagt. Of het fijngevoelige 'Als rennen geen zin meer heeft' (Marco Borsato) voor Hospice Nijkerk, waar mensen op een waardige manier de laatste fase van hun leven mogen doorbrengen. 'Help is on its way' (Little River Band) voor de inwoners van het Roemeense dorpje waar Nijkerk voor Gruisor zich voor inzet. En voor de door conflicten en natuurrampen verscheurde families die het Rode Kruis en 3FM weer samen willen brengen, zingt Pink in ruil voor je munt- (of brief)geld: 'In our family portrait, we look pretty happy - We look pretty normal, let's go back to that'.

Elk ander verzoeknummer mag natuurlijk ook, maar BEL vooral 033-2460101 als je iets kunt missen voor al de mooie goede doelen die het Glazen Huys Nijkerk dit jaar aan elkaar verbindt.

Nelleke den Besten.