Een gezond 2019

Wanneer deze Stad Nijkerk verschijnt is het al ruim een week 2019, maar mogen we elkaar nog wel een gelukkig nieuwjaar wensen en tegenwoordig zeggen we daarbij ‘’en vooral een gezond 2019’’. Gezondheid is een groot goed. In die eerste week zijn er nogal wat recepties van (sport)verenigingen en organisaties, zelf koos ik voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Lions in samenwerking met Historisch Hoeflake (HH) en het Nieuwjaarsbal van Sportcafé De Slag. Voor die laatste koos ik omdat Hans Root, de uitbater van dit café, kortweg gezegd een rot jaar achter de rug heeft, waarbij hij zich zo nu en dan best ziek gevoeld zal hebben.

Door de sloop van zwembad De Slag ontstond er regelmatig onzekerheid over zijn toekomst, daarbij kwam ook nog een noodzakelijke verbouwing omdat het zwembad aan zijn café vastzat. Gelukkig is sinds een paar weken het leed geleden, is de zaak zelfs wat groter en lichter geworden en ziet Hans de toekomst weer gezond tegemoet. Ik kan u echt aanraden (weer) eens De Slag te bezoeken om een biljartje te leggen, te darten, een midgetgolfbaantje te lopen, een drankje en hapje te doen of een (BBQ)feest te organiseren op het ruime terras met buitenbar. Zo, genoeg reclame gemaakt voor Sport- en feestcafé De Slag!

Nu naar vrijdagavond 4 januari in Dorpshuis De Stuw waar de Lions Club Hoevelaken in samenwerking met HH haar Nieuwjaarsbijeenkomst hield. Dit is een traditie die in januari 2000 is ontstaan toen Hoevelaken door Niekark werd ingelijfd. De Lions zorgden voor de gesponsorde – vooruit dan: Steltenpool, Toebast, ’t Witte Schuurtje, De Haen en Tomassen ICT - hapjes/drankjes en de fotocommissie van HH zorgde zoals gebruikelijk voor een fototentoonstelling. Omdat HH verleden jaar 25 jaar bestond hadden Aalt van de Pol, Jan Baas, Jan Beitler en Wim Heining zo’n 75 Hoevelakense foto’s uit 1993 uitgezocht en daar een 2018 versie van gemaakt. De bijeenkomst trok veel (oud)Hoevelakers die met veel belangstelling deze speciale expositie bekeken.

Lions voorzitter Marcel van der Wal had in zijn speech ook een uiterst gezonde wens. Dit jaar steunen de Lions de stichting AED en deze stichting heeft als doel een dekkend netwerk van AED-apparaten voor de gemeente Nijkerk te realiseren. De ambitie is om binnen een straal van 300 meter een AED beschikbaar te hebben, zodat iemand na een hartaanval binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden. U kunt hier een bijdrage aanleveren door op 18 mei het Asperge Festival te bezoeken. De oude Egyptenaren wisten al dat asperges medicinale eigenschappen hadden, dus op naar een gezond 2019!

Theo Zuurman.