David

Terwijl televisiekijkend Nederland zijn hoofd nog breekt over de vraag of Jan, Olcay, Ruben of Simone dit jaar de mol is, bereiden de makers van realitysoap Expeditie Robinson (RTL 5) zich voor op een nieuw survivalavontuur. Naast bekende Nederlanders mogen er aan de komende editie ook weer 'onbekenden' meedoen. Zij worden de opvolgers van judoka Carlos (winnaar in 2017), verloskundige Imke (die het spel zo eerlijk wilde spelen, maar ten prooi viel aan tactici), oud-militair Herold (die al zijn stemmen verspeelde om het vege lijf van comedian Soundos te redden) en onderhandelaar bij de politie Marlé (die nooit verder kwam dan 'het eiland van de onbekenden').

 

De race om de felbegeerde plekken is maandag begonnen met de opdracht 'Hang on to a dream'. In een kort filmpje roepen wannabe-deelnemers hun achterban op tot stemmen, terwijl zij ergens aan hangen. Zo ook deze Nijkerker: ,,Hey, hallo allemaal. Ik ben David Aldridge, 38, en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Nijkerk (...) Ik ben sportief, houd van een uitdaging, houd van het hangen en ik geef nooit op (...) Stem alsjeblieft op mij en wie weet zie je mij dit jaar in Expeditie Robinson!" zegt hij in zijn hang-on-filmpje, dat er één is van in totaal 182 inzendingen op de site.

 

Expeditie Robinson is één van de televisieprogramma's die ik redelijk trouw kijk, maar ik heb nooit de behoefte gehad om mee te doen. Ik kan me nog wel voorstellen dat je wilt ontdekken hoe lang je het volhoudt te overleven in de natuur of dat je deel wilt nemen aan de slopende, maar uitdagende proeven. Maar slapen op een harde ondergrond onder een klamboe tussen spinnen, schorpioenen en andere exotische beestjes, terwijl het soms nachtenlang regent?! En wekenlang leven op een klein beetje rijst, onrijpe bananen en alles wat uit de zee gevist wordt en ook maar enigszins eetbaar is?! Eetproeven met koeienogen of schapenballen en dan nog het eeuwige gekonkel (dat een steeds prominenter plek krijgt in de eindmontages) over wie er weg moet?! Ik zit prima op de bank.

 

Des te meer respect voor een weliswaar onbekende Nederlander, maar bij velen wel bekende Nijkerker die het aandurft zich op te werpen als kandidaat. Om de castingrondes te halen moet David deze week in de top 7 eindigen en dus heeft hij zoveel mogelijk stemmen nodig. In zijn promo belooft hij "veel kijkplezier, humor, tranen, visjes vangen, proeven winnen en af en toe een goede discussie met zijn medespelers". Kortom, toptelevisie! Je kunt Expeditie Robinson 2018 een Nijkerks tintje geven door te stemmen op www.expeditierobinson.nl/profiel/147

 

Nelleke den Besten.