• Politie

Waslijst aan incidenten tijdens Nacht van Nijkerk

NIJKERK De politie en andere hulpdiensten hebben het druk gehad tijdens de Nacht van Nijkerk, vorige week donderdag. Op Facebook meldt wijkagent Robert Bronsink een waslijst aan incidenten. 

Zo troffen agenten softdrugs aan bij twee veertienjarige jongens. Er waren diverse kleine opstootjes en later op de avond brak er een grote vechtpartij uit tussen ongeveer dertig personen op het Plein. ,,Later kreeg dit een vervolg op de Singel en het Wheemplein. De vechtpartij was dusdanig dat de ambulance ter plaatse moest komen. Tot op heden deed niemand aangifte en werden er ook geen mensen aangehouden'', meldt Bronsink. 

Ook constateerden agenten dat veel jonge mensen onder invloed waren van alcohol en drugs. Veertien minderjarigen, onder wie 14- en 15-jarige kinderen, kregen een verwijzing naar bureau Halt omdat ze met alcohol over straat liepen en onder invloed waren. Ook waren er vijf onwelwordingen waarvoor driemaal een ambulance moest komen.

,,Op het Verlaat werd een hele rij fietsen omgetrapt. Puur vandalisme en totaal onnodig. Ik kreeg hiervan de beelden toegestuurd. Diegene die hiervoor verantwoordelijk is probeer ik deze week nog te achterhalen en mag zich bij mij op het bureau komen melden'', aldus de agent.