Politie deelt bewakingsbeelden pinpasdiefstal oudere dame

NIJKERK De politie heeft woensdag beelden getoond van twee vrouwen, met hoeden op, die maandag 20 mei omstreeks 14.00 uur de pinpas hebben gestolen van een bejaarde vrouw in een supermarkt aan de Frieswijkstraat in Nijkerk. De beelden werden getoond in het programma BureauGLD van Omroep Gelderland. De politie wil weten of iemand de dames herkent.

De politie vermoedt dat de dames de pincode hebben afgekeken. Ze namen vervolgens met deze pas bij een geldautomaat aan de Hoefslag in Nijkerk geld op van de rekening van de bejaarde vrouw. De dames werden zowel in de supermarkt als bij de geldautomaat op beelden vastgelegd. 

Verdachten

Verdachte 1 is de dame met de roze trui. Zij is tussen de 20 en 30 jaar oud en rond de 1 meter 70 en 1 meter 80 lang. De vrouw heeft een slank postuur, donker of zwart haar tot over de schouders en een forse neus. Zij droeg een donkere hoed, een roze trui dus met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek met witte schoenen.

Verdachte 2 schat de politie even oud in en is ook tussen 1 meter 70 en 1 meter 80 lang. Zij heeft een normaal postuur en donker/zwart haar tot over de schouders.

Deze vrouw droeg die dag een donkere gleufhoed, een zwart donsjack met daaronder een witte blouse, een donkere broek en zwarte schoenen. En ook droeg ze een soort aktetas.

,,Als je belangrijke informatie hebt over deze pindievegges, bel de politie op 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Je mag ook dit digitale tipformulier invullen. Zaaknummer: 2019219566", aldus de politie.

Bron video: Politie/Bureau GLD