• Wijkagent Voorthuizen

Spiegels politieauto vernield en zwaailicht gestolen

HOEVELAKEN Niet alleen tijdens de Nacht van Nijkerk vonden veel incidenten plaats, want tijdens de Dorpsdag in Hoevelaken afgelopen zaterdag werd de dienstauto van de wijkagent in Voorthuizen vernield. Een spiegel werd eraf getrapt en een zwaailicht verwijderd.

Afgelopen zaterdag had de wijkagent samen met vier andere collega's dienst tijdens de Dorpsdag in Hoevelaken. ,,Voor mij al wat jaartjes geleden dat ik daar dienst mocht doen. Ik kon mij herinneren dat de organisatie daar een leuk feestje wist te organiseren. Had er veel zin in. Ik kon mij ook herinneren dat er een onverlaat geweest was die het nodig achtte om een van de dienstvoertuigen te vernielen. Ik parkeerde daarom mijn voertuig op een strategisch punt. Onder andere niet te ver van het feest natuurlijk, anders zouden we bij een aanhouding te ver moeten lopen, maar ook niet te dichtbij in een straat voor woningen."

Het feestje verliep redelijk rustig, met her en der een klein opstootje, maar dit was snel weer opgelost, meldt de agent. Maar toen hij terugkwam bij zijn voertuig zag hij direct dat één van de spiegels kapot getrapt was en dat iemand de zwaailamp weggenomen had. ,,Zó niet stoer! Misschien stoer als je onder genot van de nodige alcohol, met je 'vrienden' bent. 'Kijk mij nou stoer doen, ik durf dat te doen bij een politieauto.' Wij gebruiken dit voertuig om naar meldingen te rijden. Meldingen waarbij wij gebruik moeten maken van onze optische- en geluidssignalen. Dat kan nu niet meer. Daar waar wij niet alleen personeelskrapte kennen, kampen wij al tijden met het feit dat er te weinig voertuigen zijn. Nu staat er weer een voertuig stil die we niet kunnen gebruiken. Gebruiken voor bijvoorbeeld een brand in jouw huis, de reanimatie van je moeder, de aanrijding met letsel waarbij je zus betrokken is. Weet je wat stoer zou zijn? Als jij je nu realiseert dat het eigenlijk best stom geweest is wat je gedaan hebt. Als jij contact zou opnemen met mij. Dan ben je pas stoer!"