Tweede editie RegioFoodValleyDay in Nijkerk

NIJKERK - Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, is het gelukt ook dit jaar wederom een mooi programma te presenteren: op zaterdag 13 september openen op RegioFoodValleyDay zes interessante Nijkerkse bedrijven de deuren voor het grote publiek.Die bedrijven zijn Bieze Food Group, Epos Specerijen, ABZ Diervoeding, Wijngaard Aan de Breede Beek en Varkenshouderij Overeem. Tevens doet er ook een technisch bedrijf mee, namelijk Bronswerk Heat Transfer. Nijkerk biedt immers niet alleen werkgelegenheid binnen de food-sector, maar heeft ook veel technische bedrijven. De bedrijven openen hun deuren tussen 9.00 en 12.00 uur. Ieder die zo'n bedrijf eens van binnen wil zien kan er, bijvoorbeeld op de fiets, langs voor een gratis rondleiding.Nijkerk behoort binnen de regio food valley tot het productiecentrum. De 'drie O's'b proberen elkaar daarin te vinden: Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Die samenwerking is terug te vinden in de organisatie die het programma heeft samengesteld voor RegioFoodValleyDay. Bij de Grote Kerk is er tussen 11.00 en 16.00 uur een regionale food-markt. Geïnteresseerden kunnen zich daar aanmelden voor kookworkshops. Er zullen nog meer activiteiten plaats vinden, voor actuele informatie: www.regiofoodvalleyday.nl.Foto: vlnr (boven) Geert Horst met van de RegioFoodValleyDay-organisatie: Raymond Rijs, Thea Kraaij, Frank Patz, Janny Visser, Pim van Duijn. Onder René Windhouder, Jan Hofman en Gerrit Jan Bezemer.