Twaalf bedrijven openen deuren tijdens RegioFoodValleyDay

NIJKERK ,,Het is om van te smullen", zegt voorzitter Frank Patz van de organisatie rond RegioFoodValleyDay. Patz doet als directeur van zijn bedrijf Epos Specerijen zelf voor de derde keer, "alle edities tot op heden. Maar we hebben nu maar liefst twaalf bedrijven die mee doen: eerder vijf, dus erg veel keus voor iedereen.''

Janny Visser, in het dagelijks leven directrice van het Groenhorst College: ,,Wij hebben een werkgelegenheidsproject voor kinderen die van school gaan en vinden hierbij aansluiting bij één van de nieuwe bedrijven die deelnemen, namelijk Covebo Uitzendgroep". Collega uit de onderwijstak Jan Hofman van Praktijkonderwijs Accent valt bij: ,,Je zou denken wat heeft een uitzendbureau met een dag over food te maken? Nou, heel veel. We zoeken binnen "Regio FoodValley" juist de verbinding tussen de 3 O's: Onderwijs, Ondernemers en Overheid. En dat voeren we nu eigenlijk letterlijk uit".

Die laatste "O" van Overheid, is Gemeente Nijkerk zelf, waar Thea Kraaij en René Windhouwer de schakels zijn binnen de organisatie: ,,Nijkerk is als food-productie-centrum binnen RegioFoodValley dé plaats waar je kunt werken in de food-branche. Kijk eens welke bedrijven we hebben." Gerrit Jan Bezemer, als BHN-voorzitter kent die bedrijven: ,,Een aantal van de deelnemende bedrijven zijn leden van de Bedrijvenkring. Bedrijven waar Nijkerk trots op mag zijn.''

Raymond Rijs als afgevaardigde van deelnemer Wijngaard aan de Breede Beek: ,,Bij ons krijgt men een rondleiding, uitleg en kan men proeven. Het leuke is dat bij ons ook de Bijenvereniging aanwezig zal zijn met honing uit het plaatselijke bijenhotel.''

Initiator van dit event, Pim van Duijn, geeft aan dat het mensen een unieke kans geeft bedrijven eens van binnen te beleven: ,,Bij Arla Foods zijn drie excursies. Epos is producent van specerijen. Leuk is dat er ook een Hoevelakens bedrijf mee doet, namelijk Bilderberg De Klepperman. Daar kan men letterlijk een kijkje in de keukens krijgen. En proeven. Bijzonder is ook dat Covebo de deuren opent: personeel werkzaam bij food-bedrijven zal presentaties van food-producten geven. Er is ook een speeddate voor mensen die in de food-sector willen werken. Bij Varkenshouderij Overeem worden, uitgerekend op RegioFoodValleyDay, allemaal biggetjes geboren. Melkveehouderij Bramengoed laat zien hoe ze koeien melken met melkrobots. Bij De Kaasspecialist kun je je eigen kaas afsnijden. Jumbo laat verschillende producten uit de regio proeven. EkoPlaza geeft een gezonde verrassing mee. Bij Landwinkel De Maaneschijn kun je eigen gestoofd hertenvlees proeven en sap volgens eigen recept en bij Orangerie Nijkerk aan Zee een "aangeklede koffie" krijgen. Een zeer divers en uitgebreid programma dus. Nu maar hopen op goed weer. Kom op de fiets. "

Voor meer info: www.regiofoodvalleyday.nl