• Ondernemers Veltink en De Gier zijn het eens: ,,Kwaliteit voor de juiste prijs.’’

    Maureen van Goethem

Samenwerking Veltink & De Gier

Advertorial

Weekendspecialiteiten slagerij De Gier bij Jumbo

NIJKERK Sinds vorige week liggen enkele specialiteiten van Keurslager Tim de Gier in de slagerij-schappen bij Jumbo Rob & Cindy Veltink.

Maureen van Goethem

Het vaste Jumbo-assortiment werd al gecombineerd met een aantal lokale producten. Er is bijvoorbeeld gebak van Ten Have, vers ijs van Coava en een aantal wijnsoorten. En daar komen nu de gemaksproducten van Keurslager Tim de Gier bij die, vooralsnog, van donderdag tot en met zondag verkrijgbaar zijn.

Veltink is altijd wel op zoek naar onderscheidende producten en, zoals zijn klanten waarschijnlijk al weten, werkt hij graag samen met 'lokale helden' zoals hij ze noemt. ,,Ik geloof in mensen met een drive. En ik denk dat daar sinds kort iemand bij is gekomen.''

EXTRA DIMENSIE De een wil naar de Keurslager, de ander naar de supermarkt. Iedere klant heeft daar zijn eigen keus in. ,,Maar wij willen daar een stukje bovenop. Dit is de manier om daar een extra dimensie aan te geven.''

De Gier daarentegen voelt zich vereerd dat Veltink hem heeft benaderd. ,,Dat is alleen maar leuk natuurlijk, als je jouw producten hier in het schap kan neerleggen. Ik denk wel dat het een succes gaat worden.''

Beide ondernemers hebben vorig jaar een aantal maal contact gehad met elkaar en wilden eigenlijk in december al starten. Door de drukte in die feestmaand moesten ze het even uitstellen. Daarom nemen ze nu de tijd om het goed te presenteren. De Gier: ,,Daarnaast hebben wij vorige week onze nieuwe verwerkingskeuken in gebruik genomen, maar nu komt het er toch van.''

GEMAK De tien specialiteiten ofwel onderscheidende gemaksproducten van de keurslager zullen zoals eerder vermeld van donderdag tot en met zondag, om de versheid te garanderen, te vinden zijn op de vleesafdeling van Jumbo Rob & Cindy Veltink. ,,We blijven van de schouderkarbonade, biefstuk en de speklap af, want die zijn bij allemaal prima, maar het gaat hier echt om de specialiteiten waarvan wij denken dat we verschil kunnen maken'', vertelt Veltink.

OPWARMEN Het gaat erom dat men bijvoorbeeld 's avonds even iets in de oven of magnetron doet om het bij de borrel te nuttigen. Of wat men als gemak bij lunch of avondeten wilt opdienen. De Gier: ,,Het zijn producten die de mensen kunnen pakken, meenemen, thuis even opwarmen en opeten, zoals onze welbekende grillworst, tortilla die je zo in de oven kan doen, gevulde stokbroodjes, een bakje kippeling, spareribs, onze gehaktballen met jus of een broodje van de week. Iedere week maken we een ander broodje, zoals met pulled pork. En de vele andere varianten die we bedenken.''

Jumbo Veltink. Molenplein 15, 3862JL Nijkerk

Keurslager Tim de Gier. Wheemplein 87, 3861BB Nijkerk