• Maureen van Goethem

Arthur's Eten, Drinken & Ontmoeten

Advertorial

HOEVELAKEN Arthur Kale (45) start zijn nieuwe zaak 'Arthur's Eten, Drinken & Ontmoeten' in Hoevelaken omdat hij graag ziet dat iedereen uit het dorp elkaar, onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje, ontmoet

Je ziet het enthousiasme in de ogen van deze chef-kok. ,,Een Chinees en Italiaans restaurant zijn er al, ook de snacks zijn vertegenwoordigd, maar een goed steakrestaurant is er bij mijn weten nog niet'', Chef Kok Arthur Kale. ,,Mensen moeten daarvoor naar Amersfoort of misschien verder weg. En nu heb ik daarvoor een goede locatie gevonden.''

Er moet nog wel het een en ander gebeuren aan het interieur van Arthur's Eten, Drinken & Ontmoeten. De keuken krijgt nog een opknapbeurt en er wordt nog geluidsisolatie aangebracht. Er is al een begin gemaakt met het ruime terras. Van steigerhout gemaakt loungebanken gevuld met heerlijke kussens. Het draait het om ontmoeten voor Kale; hij heeft al gasten mogen ontvangen en zij waren enthousiast.

ROOTS

Door sterrenkok Kale stroomt Italiaans-Amerikaans bloed maar hij heeft de Nederlandse nationaliteit. Zijn vader werkte ook altijd in de horeca en van hem leerde hij de bekende kneepjes. Maar Kale vond in New York pas echt zijn culinaire roots. Doordat hij vijf jaar zijn medewerking gaf aan het programma 'Ramsey's Kitchen Nightmares' van de bekende chef Gordon Ramsey heeft hij veel geleerd. Toen de show uit Engeland via Amerika naar Nederland kwam is hij maar 'bij ons' gebleven.

STEAKS

Het is belangrijk om kwalitatief goed vlees te bereiden. Kale ziet een zaak voor zich waar hij zelf naar toe zou gaan. Met lekker eten op het bord, goede muziek en veel persoonlijkheid. Het moet leuk zijn om goed te eten. ,,Wij hebben natuurlijk goede steaks maar ook Kentucky Fried Chicken en een dagelijks wisselende dagschotel. Onze menukaart hebben wij vorige week in deze krant geplaatst zodat de mensen van Hoevelaken weten wat wij bereiden in onze keuken.''

Het restaurant is maandag gesloten en zondag, dinsdag, woensdag, en donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur en vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 3.00 uur en de keuken is tot middernacht geopend. ,,Vanaf 20 september gaan we ook bezorgen.''

JONGEREN

In de weekenden wil Kale graag kleine feestjes voor de jongeren van Hoevelaken organiseren. ,,Er is hier verder niets. Op bijvoorbeeld vrijdagavond van 23.00 uur tot 2.00 uur wil ik dat doen voor jongeren onder de 18 zonder alcohol en een andere vrijdagavond voor jongeren boven de 18 met alcohol.''

Hij vertelt lachend dat op de zaterdagavond de 'ouderen' heerlijke kunnen tafelen. Na het driegangenmenu zal er, van een dansschool uit Amersfoort, een salsa-dansavond zijn en kunnen mensen als zij dat willen salsa leren tijdens een workshop. Of wat denk je van een Back to the '80 of '90 avond.''

a [Arthur's Eten, Drinken & OntmoetenWesterdorpsstraat 103871 AX HoevelakenTel.: 033 - 285 06 83www.arthurs-eten-drinken.nlinfo@arthurs-eten-drinken.nl