• Jurjen Engelsman

Teus van den Burg Nijkerks kampioen golf 2017

NIJKERK Ook dit jaar werd er weer door golfers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken gestreden om het Nijkerks golfkampioenschap. Er deden 70 golfers mee. De vorige drie edities vonden plaats bij Dutch golf Putten. Dit jaar werd er gespeeld op de 18 holes baan van Golf4all Harderwijk. Gezelligheid, elkaar ontmoeten, birdies, bogeys en meer enkele kernelementen.

De beste golfer dit jaar was Teus van den Burg hij speelde het rondje van 18 holes (par 72) in 79 slagen. Winnaar van vorig jaar Hero Torenbeek werd tweede en Henk Ietswaard derde.

De categorie stableford, met handicap verrekening, is gewonnen door Berna Vooys met 46 punten. Ze was daarmee ook de beste vrouw. Op de tweede plaats in deze categorie eindigde Hero Torenbeek en derde werd Daan Schoonhoven. De speciale hole-in-one prijs, een fiets beschikbaar gesteld door Profile Ridder is niet gewonnen.

Het Nijkerks golfkampioenschap staat open voor golfers en golfsters van 18 jaar en ouder, in bezit van het golfvaardigheidsbewijs of baanpermissie, die wonen in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken. De volgende editie is vrijdag 7 september 2018.