Sparta Nijkerk ten onder in Rijssen

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de prima competitiestart geen goed vervolg kunnen geven. Zaterdag werd in Rijssen met 2-0 verloren van Excelsior'31. Een terechte uitslag op basis van de tweede helft, maar wat als Sparta Nijkerk in de eerste helft de leiding had genomen.

 

Het blijft koffiedik kijken hoe het duel verder was verlopen als Jesse Buitenhuis de toegekende strafschop had verzilverd. Doelman Mevin Koetsier keerde de inzet echter en zo bleef het 0-0 in het duel waar beide ploegen voorzichtig speelden.

 

Na rust toonde Excelsior'31 meer aanvallende aspiraties en dat leidde na een kwartier tot de 1-0 van Hakim Ezafzafi. Hielke Pienterman besliste het duel een kwartier voor tijd met de 2-0. Sparta Nijkerk kon er aanvallend te weinig tegenover stellen om het resultaat nog de goede kant op te laten gaan.

 

De goede seizoenstart bleef daarmee beperkt tot één duel voor de Spartanen. Zaterdag tegen Berkum op eigen veld volgt een nieuwe kans. Daarna volgt op dinsdag 19 september om 19.45 uur het KNVB-bekerduel tegen profclub FC Eindhoven.