• ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk laat punten aan ACV

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk zaterdag niet gelukt om één of drie punten af te pakken van ACV.  Kansen waren er wel en minimaal een gelijkspel was wel verdiend geweest, maar de gasten uit Assen vertrokken met drie punten in de tas: 0-1.

 

ACV speelt volop mee om het kampioenschap, maar In de eerste helft was Sparta Nijkerk duidelijk de betere ploeg. De gasten kwamen amper in de buurt van het doel van Brian Willemse, terwijl de Nijkerkers voor aardig wat dreiging zorgden. De eerste kans voor ACV betekende na ruim een half uur echter wel voor de 0-1. Jonah van der erf zette ACV op voorsprong.

 

Na de pauze bleef Sparta NIjkerk op zoek naar de gelijkmaker, al liet ACV wel meer zien.  De beste kansen waren voor Dennis van der Wal (kopbal net over) en Thomas Metzemaekers (schot op de paal). Vlak voor tijd werd inavller Jorn Mocking nog gevaarlijk, maar de grootste kans volgde in blessuretijd.

 

Mocking werd licht aangetikt en Sparta Nijkerk kreeg een strafschop. Het buitenkansje werd echter door Akli Alkan gemist, omdat de doelman de juiste hoek koos. Sparta Nijkerk speelde dus goed mee met ACV, maar leed toch een nederlaag, Terwijl ACB goede zaken dede voor het lampioenschap omdat concurrent DOVO punten verspeelde.