• Erik Plug, Dennis van der Stege en Edwin van der Sar  ondertekenen de samenwerking.

    Rob Schoon
  • Rob Schoon

Sparta Nijkerk geeft jeugdopleiding impuls

NIJKERK De samenwerking tussen Sparta Nijkerk en de Ajax Coaching Academy werd zondag 26 februari officieel ondertekend. Met de samenwerking, die ingaat op 1 juli 2017, hopen de Nijkerkers de jeugdopleiding een extra impuls te geven.

 

Rob Schoon

,,Het opleiden van jeugdspelers wordt steeds belangrijker. En bij Sparta Nijkerk streven we naar zoveel mogelijk eigen spelers in de A-selectie", stelt bestuurslid technische zaken Dennis van der Stege. ,,Dat gaat de laatste jaren aardig, maar verbetering is altijd mogelijk."

 

SAMENWERKING De samenwerking ligt in eerste instantie niet erg voor de hand, gezien de afstand tussen Amsterdam en Nijkerk. Voor Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy is dat echter geen bezwaar. ,,Binnen onze regio hebben we talenten goed in beeld, maar we kijken ook verder. Bij Sparta Nijkerk zien we mogelijkheden waar we beiden in de toekomst vruchten van hopen te plukken."

Vicevoorzitter Erik Plug ziet brede voordelen: ,,Ik denk dat we een aardige opleiding hebben staan, maar een kwaliteitsimpuls van een BVO als Ajax is zeker welkom. Het hele pakket dat Ajax aanbiedt richting onze trainers en de meerwaarde vanuit de voetbalschool, ziet er goed uit. Binnen de samenwerking is er naast selectievoetbal ook oog voor ontwikkeling van de breedtesport. De ontwikkeling wordt wat dat betreft breed getrokken."

ONDERTEKENING Voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Heracles vond de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst plaats in de bestuurskamer van de Arena. Samen met vertegenwoordigers van Hercules Zaandam werden de Nijkerkse afgevaardigden ontvangen door onder andere Corné Groenendijk en Casimir Westerveld. De ondertekening namens Ajax werd verzorgd door Edwin van der Sar, die inging op de samenwerking.

,,Bij Ajax hebben we kennis en ervaring in het opleiden van spelers richting ons eerste elftal. Dit willen we graag met partnerclubs delen, want het amateurvoetbal is het fundament van het Nederlandse voetbal. Natuurlijk hopen wij er ook van te profiteren door betere spelers binnen te krijgen."

 

Van der Sar en Ajax vinden het echter belangrijk dat beide partijen voordeel hebben. ,,We zetten nadrukkelijk in op een goede samenwerking en het uitwisselen van kennis. Zo wordt het voor partners niet alleen een last als er spelers weggehaald worden."

 

VOORUITGANG Hoofd jeugdopleiding Ferry Hendrikse is in zijn nopjes met de samenwerking. ,,Vanuit de Ajax Coaching Academy komt veel kennis en initiatief. Wij willen onze jeugdopleiding verbeteren en dan is dit een kans. Van samenwerken word je beter en dat proberen we dus niet alleen binnen onze vereniging, maar ook met externe partijen."

 

De samenwerkingsovereenkomst met Ajax heeft een onbepaalde looptijd, maar jaarlijks vindt een evaluatie plaats, waarbij de voortzetting wordt besproken.