• Salentein Cup
  • Aalt Guliker

SalenteinCup kent weer een mooie bezetting

NIJKERK Het inmiddels traditionele toernooi om De SalenteinCup dat door Sparta Nijkerk wordt georganiseerd kent dit jaar niet alleen een hoogwaardige bezetting maar ook een wat andere opzet. De top van het Nederlandse amateurvoetbal staat aan de vooravond van het seizoen 2017-2018 in onze voetbalregio tegenover elkaar.

De bezetting bestaat uit IJsselmeervogels (kampioen 3e Divisie zaterdag 2016-2017); De Dijk (kampioen 3e Divisie zondag 2016-2017); Spakenburg (degradant 2e Divisie zaterdag 2016-2017) en Sparta Nijkerk (7e plaats Hoofdklasse B en bekerfinalist 2016-2017). Vanwege de regionale bekendheid van Landgoed de Salentein zullen de wedstrijden niet alleen bij Sparta Nijkerk worden gespeeld, maar ook in Bunschoten bij IJsselmeervogels en Spakenburg.

Dit levert het volgende programma op.

Dinsdagavond 8 augustus (rode zijde sportpark de Westmaat)

20.00 uur IJsselmeervogels - Sparta Nijkerk

Woensdagavond 9 augustus (blauwe zijde sportpark de Westmaat)

20.00 uur Spakenburg - ASV De Dijk

Zaterdag 12 augustus (sportpark De Ebbenhorst, Nijkerk)

13.00 uur IJsselmeervogels - ASV De Dijk

15.00 uur Sparta Nijkerk - Spakenburg

De top van de Nederlandse amateurscheidsrechters, waaronder de nog steeds zeer actieve Roelof Luinge, zal de wedstrijden leiden. De toegang tot de wedstrijden is voor iedereen gratis. Wel zal er bij alle wedstrijden een actie worden gehouden voor het goede doel van dit jaar: de dagbehandeling oncologie van het MeanderMC, één en ander in overleg met de Stichting Vrienden van Meander.

Er zijn meerdere prijzen voor de deelnemende teams en individuele prijzen voor de topscorer, beste speler en beste keeper van het toernooi.