Herstel Sparta Nijkerk tegen Flevo Boys

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich zaterdag goed hersteld van de forse nederlaag tegen DOVO. Flevo Boys werd slachtoffer van de dadendrang van de Nijkerkers en werd met een 3-0 nederlaag terug naar Emmeloord gestuurd.

 

In een opvallend gewijzigde formatie, met veel jeugd en Nijkerkers, begon Sparta Nijkerk fris aanvallend aan het duel op De Ebbenhorst. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat het een treffer opleverde, die op naam kwam van Quincy van Waveren. Vervelend was het vroegtijdig uitvallen van de Kevin Ozinga, die na een goede ingreep al na enkele minuten het veld moest verlaten met een blessure.

 

Na de pauze gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Timon Rorije zijn inzet op de paal zag belanden. De Spartanen namen gaandeweg het heft weer in handen en via een van richting veranderd schot van Rick Boersma werd het 2-0. Flevo Boys bleef zoeken, maar de Nijkerkers werden steeds gevaarlijker. Jesse Buitenhuis beloonde zijn goede optreden in de slotfase met een bekeken treffer voor de 3-0 eindstand.