• Impressie van het nieuw te bouwen zwembad.

    Gemeente Nijkerk

Zwembadkwestie in tv-programma 'Van onze Centen'

HOEVELAKEN Aan de perikelen rond de bouw van een nieuw zwembad in Nijkerk wordt woensdag 14 juni aandacht besteed in het televisieprogramma 'Van onze Centen'. De uitzending begint om 20.30 uur en is te zien op SBS6.

Wijnand Kooijmans

De kwestie is aangekaart door Sjoerd Huurdeman van het actiecomité 'Red zwembad De Slag' in Hoevelaken. Hij hoopt hiermee te bereiken dat er reacties komen uit de sport- en recreatiebranche die potentie zien in een doorstart van zwembad De Slag. ,,Ons streven is en blijft ons mooie zwembad te behouden voor Hoevelaken", zo zegt hij. In de uitzending doet presentator André van Toorn een oproep aan geïnteresseerde ondernemers zich te melden.

De komst van het nieuwe zwembad in het gebied Spoorkamp wordt door het actiecomité gezien als kapitaalvernietiging. Onder meer wordt de opstelling gehekeld van zowel de gemeente Nijkerk als beheersorganisatie SRO als het gaat om het inzicht geven in de financiële gegevens van het zwembad. Volgens Huurdeman moet het mogelijk zijn De Slag open te houden en rendabel te exploiteren. Berekend is dat een aspirant-koper rond de 400.000 euro neer moet tellen. Het gaat om een bedrag van 550.000 euro dat de gemeente denkt te verdienen door op het vrijkomende terrein woningen te bouwen. Van dit bedrag mogen de sloopkosten van 150.000 euro worden afgetrokken indien het bad behouden blijft.

Naast Huurdeman komt in de uitzending onder andere wethouder Marly Klein van de gemeente Nijkerk aan het woord. Namens het comité Bad Bloemendal Blijft Bestaan komen Nico Fiegen en Henry Hamstra aan het woord. Ook zij hebben lang strijd geleverd tegen de sluiting van dit bad en de komst van een nieuw zwembad. Daarbij kwamen ze hard in aanvaring met de gemeente. Ook zij verwijten zowel de gemeente als SRO dat geen inzicht is gegeven in de exploitatie van het bad. Dat kan, volgens hen, met toevoeging van activiteiten, prima rendabel worden gemaakt.

Het nieuwe zwembad moet in de eerste week van januari 2018 worden geopend. Dan sluiten de bestaande zwembaden De Slag in Hoevelaken en Bad Bloemendal in Nijkerk.

Label:

Zwembad