• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Timmerdorp Hoevelaken levert weer mooie bouwwerken op

HOEVELAKEN Nog een laatste spijker en klaar is Kees. Vol verbazing en niet zonder trots bekeken de ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's de bouwwerken die het resultaat waren van twee dagen timmeren, knutselen en overleggen. De tiende editie van het Hoevelakense Timmerdorp, dat gehouden werd op het terrein van touwtrekvereniging 'De Spoortrekkers' aan de Middelaarseweg 6, heeft deze week een zeer succesvol vervolg gekregen.

Gerrit Steen

Lijkt het steeds onmogelijk om het succes van vorige jaren te evenaren, de groepen die deze week aan het timmeren zijn geweest hebben het tegendeel bewezen. Petra Koudstaal van Kinderopvang Jabadabadoe was enthousiast over het verloop: ,,We begonnen maandagmorgen in de stromende regen waardoor de start wat rommelig verliep. Maar nadat de grote tent opgezet was en de regen minder werd hebben de kinderen heerlijk gebouwd. Net zoals vorige jaren zijn we twee dagen, op maandag en op dinsdag, aan het timmeren geweest met alle kinderen van Hoevelaken die zich voor het evenement hadden aangemeld. Er deden dit jaar maar liefst 185 kinderen mee die we hebben verdeeld over 23 groepen. Het is altijd een hele klus, maar met behulp van ongeveer 55 vrijwilligers is dat toch weer gelukt. En het is zo leuk, na twee dagen fanatiek timmeren staat er gewoon een dorp!"

Ook Saskia Turk van Moef was zeer te spreken over de succesvolle jubileumeditie: ,,Je verbaast je ieder jaar weer over de vindingrijkheid van de kinderen bij het bouwen van de hutten, zoals een glijbaan, een wipwap, een schommel, wc, kippenhok, hondenhok. Mooi is dat er dit jaar weer veel jonge vrijwilligers waren, jongelui die een aantal jaren geleden zelf ook deelnemer waren van het Timmerdorp."

Vanwege het jubileum kregen alle kinderen een leuk T-shirt en werd er op maandagmiddag een bootcamp gehouden door Fred Vulhop van Slingsport. Ook de sportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond waren aanwezig en organiseerden tussendoor diverse sportactiviteiten voor de kinderen. Elke groep maakte ook een schilderij met als thema Feest. Op dinsdagmiddag kwamen twee kunstzinnige typetjes de tien beste schilderwerken selecteren. Dat gaf nogal wat verwarring, het beoordelen van kunstwerken blijft immers ietwat subjectief, waardoor besloten werd dat alle 23 schilderijen op de Hoevelakense Dorpsdag tentoongesteld zullen worden, die haar 30-jarig jubileum viert op 22 augustus. Daarna zullen ze bij kinderdagverblijf Jabadabadoe te bewonderen zijn.

De kinderen bouwden met elkaar de hutten in groepjes van 6 á 8 kids. Tussendoor werden ze voorzien van een hapje en een drankje. Op maandag werden ze op een knakworst getrakteerd door Albert Heijn, op de tweede dag werden er traditie getrouw overheerlijke pannenkoeken gebakken door een professionele pannenkoekenbakker van De Gillende Keukenmeid. Bouwopzichter dit jaar was Tamme Wouda, wethouder ad-interim René Windhouwer hielp bij de afsluiting van het Timmerdorp op dinsdagmiddag met het strijken van de vlag.

Foto: Er werden dit jaar weer fraaie bouwwerken in elkaar getimmerd.