• THEO VAN DAM CULEMBORG

Nog geen uitsluitsel over nieuw zwembad

NIJKERK CDA-woordvoerder Joop van Ruler voerde een sterk pleidooi voor het behoud van zwembad Bloemendal, maar hij bleef alleen staan in zijn pleidooi. Toch wordt er in de gemeenteraad van 25 juni vermoedelijk nog geen besluit genomen.

Henk Brinkman

Wethouder Marly Klein legde namens het college een plan voor om een nieuw zwembad te bouwen met zes banen en een apart doelgroepenbad dat met een afgescheiden wand een warmere (water)temperatuur heeft. Volgens Klein was dat het beste voor alle Nijkerkers. Boudewijn van der Woerd (VVD) wilde dat voorstel steunen op grond van de informatie die het college had gegeven. Hij werd echter overvallen door informatie van zwemvereniging Flevo. Roostertechnisch zou een functionele variant ook heel goed voor doelgroepen kunnen worden gebruikt. De VVD nam nu nog geen definitief standpunt in. Het voorstel van Klein kreeg uitgesproken steun van CU-SGP.

Bart Verbeek (PRO21) wilde zich nog niet uitspreken over een keuze voor een nieuw zwembad. ,,Dit is een behoudend voorstel." Klein was dat niet met hem eens, want volgens haar heeft driekwart van Nederland een zwembad met een apart doelgroepenbad. ,,Daarom is het juist behoudend," riposteerde Verbeek. Hij wil ruimte houden voor initiatieven uit de samenleving. Zowel in Nijkerk als in Hoevelaken. ,,Anders gooien we het kind met het badwater weg." Patricia van der Hurk (Lokale Partij) wees er ook op dat er nog zoveel gebeurt dat haar partij nog geen definitieve mening kon vormen.

Inspreker Jannes Munneke uit Hoevelaken wees erop dat als er een nieuw zwembad op welke locatie ook in Nijkerk, geen Hoevelakense zwemmer zal trekken. ,,Dan bent u 45.000 bezoekers kwijt."

Zowel Verbeek als Van Ruler drongen er bij Klein op aan om open in gesprek te gaan met mensen die initiatieven willen nemen om De Slag en Bad Bloemendal te behouden.

De gemeenteraad moet op 25 juni een definitief besluit nemen.

Label:

Zwembad