Nijkerk gaat door met plannen nieuw zwembad

NIJKERK Ook al is Amersfoort afgehaakt als partner bij de bouw van een nieuw zwembad, Nijkerk gaat gewoon door met de plannen voor nieuw zwembad dat op 1 januari 2018 open moet gaan. Dat zei wethouder Marly Klein in reactie op het besluit van Amersfoort om zich terug te trekken.

Henk Brinkman

De Nijkerkse gemeenteraad heeft gekozen voor een basiszwembad zonder veel extra toeters en bellen. Zo mogelijk zou samen met Amersfoort naar extra mogelijkheden voor recreatieve functies worden gekeken. Maar wethouder Hans Buijtelaar liet deze week weten dat de investeringen daarvoor te hoog zijn, terwijl er weinig toegevoegde waarde is voor Amersfoort. Amersfoort trekt zich dus terug uit het project.

Daarmee blijft de opdracht van de raad om een basiszwembad te bouwen op een centraal gelegen plek (bijvoorbeeld de wijk Spoorkampen). ,,Daar gaan we gewoon mee door," zei Klein. ,,Het is wel goed dat we de mogelijkheden nu al hebben onderzocht. We kunnen het nu afstrepen en verder gaan met het uitwerken van de keuzes."

Label:

Zwembad