• Er werden dit jaar weer fraaie bouwwerken in elkaar getimmerd.

    Gerrit Steen

'Na twee dagen timmeren staat er een dorp'

HOEVELAKEN  Nog een laatste spijker en klaar is Kees. Vol verbazing en niet zonder trots bekeken de ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's de bouwwerken die het resultaat waren van twee dagen timmeren, knutselen en overleggen. De elfde editie van het Hoevelakense Timmerdorp, dat gehouden werd op het terrein van touwtrekvereniging 'De Spoortrekkers' aan de Middelaarseweg 6, heeft deze week een succesvol vervolg gekregen.

Gerrit Steen

De weersomstandigheden waren de kids maandag goed gezind, geen regenbui te bekennen en ook niet te warm. ,,Ideaal timmerweer", aldus een enthousiaste Petra Koudstaal van Kinderopvang Jabadabadoe. ,,Net zoals vorige jaren zijn we twee dagen, op maandag en op dinsdag, aan het timmeren geweest met alle kinderen van Hoevelaken die zich voor het evenement hadden aangemeld. Er deden dit jaar maar liefst 192 kinderen mee die over 26 groepen werden verdeeld. De kids van 6 en 7 jaar delen wij in, vanaf 8 jaar mochten ze deze keer zelf groepen vormen, dat ging heel voortvarend. Het blijft altijd een hele klus, maar met behulp van de nu al meer dan 60 vrijwilligers is dat toch weer gelukt. En het is zo leuk, na twee dagen fanatiek timmeren staat er gewoon een dorp."

VINDINGRIJK  ,,Je verbaast je ieder jaar weer over de vindingrijkheid van de kinderen bij het bouwen van de hutten, zoals een glijbaan, een wipwap, een schommel, wc, kippenhok, hondenhok. Mooi is dat er dit jaar weer veel jonge vrijwilligers waren, jongelui die een aantal jaren geleden zelf ook deelnemer waren van het Timmerdorp."

LOGO ONTWERPEN Evenals vorig jaar waren ook twee sportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond aanwezig en organiseerden tussendoor diverse sportactiviteiten voor de kinderen op het terrein van de buren, aan de overkant van de straat.

Verder konden de kinderen zich uitleven in het ontwerpen van een nieuw logo voor de Kinderkunstroute, die eind september als onderdeel van de Kunstroute wordt georganiseerd.