Ingezonden: buitenbad dicht

Is het al wel bij iedereen doorgedrongen dat het buitenbad niet meer opengaat? Als het deze zomer mooi weer wordt, kunnen we in Nijkerk helaas geen verkoeling meer zoeken in het mooie buitenbad van Bad Bloemendal. Omdat de gemeente de subsidiekraan dicht heeft gedraaid, heeft de eigenaar, de SRO, besloten tot sluiting met ingang van dit seizoen.

Er is tot nu toe verdacht weinig aandacht aan geschonken in de kranten. Ik denk dat het pas doordringt bij de meeste Nijkerkers als ze straks met hun kinderen voor een dicht hek komen te staan. Daar komt nog bij, dat tijdens de schoolvakantie het binnenbad ook nog enkele weken dichtgaat.

Moeten we in het vervolg maar gaan pootjebaden in het randmeer? Niet zo gezond! Als het een paar dagen mooi weer is, is de blauwalg weer aanwezig.

De enige mogelijkheid om een koele duik te nemen zijn dan de buitenbaden van Amersfoort en Putten. Maar daar kun je de kinderen na schooltijd niet even heen laten fietsen. Blijft dus over: afkoelen met de tuinslang!

Ik vind het een groot gemis voor Nijkerk en ook voor de regio. Er kwamen hele families uit Bunschoten en andere omliggende plaatsen naar het buitenbad van Bad Bloemendal. En als er een nieuw zwembad komt in de toekomst, is het maar de vraag of daar weer een buitenbad bij komt. De gemeente vergadert nog steeds over de invulling van een nieuw bad. Ik zou zeggen: zwembaden met glijbanen en wild-waterstroompjes zijn er genoeg in de omgeving (Putten, Bunschoten, Leusden). Laat Nijkerk zich onderscheiden met een goed binnenbad en daarnaast weer een mooi buitenbad. Daar zijn we in Nijkerk de afgelopen jaren erg blij mee geweest en het zal een groot gemis zijn wanneer dit voorgoed verleden tijd blijkt te zijn.

Roely Norg.

Label:

Zwembad