• Foto: Henk Merjenburgh

Gespreksavonden om Nijkerk prettig te maken voor álle kinderen

NIJKERK Een aantal betrokken Nijkerkers heeft zich verenigd in de stuurgroep 'Nijkerk een plek voor al onze kinderen'. Zij zetten zich in om te zorgen dat alle Nijkerkse kinderen binnen de gemeente naar school kunnen, kunnen werken, wonen en hun vrije tijd kunnen besteden in een omgeving die bij hen past en waar ze zich prettig voelen.

,,Er zijn nu veel voorbeelden van situaties waar dit nog niet zo is. Kinderen die thuiszitten, zonder werk of zonder school. Kinderen die dagelijks ver weg moeten om naar school te gaan, of die wel naar school gaan maar zich er niet fijn voelen. Dit geldt zowel voor kinderen waarbij hun ontwikkeling soepel verloopt als ook bij kinderen waarbij dit niet vanzelfsprekend is´´, aldus initiatiefnemer David Kranenburg namens de stuurgroep.

,,Het gesprek gaat zelden over wat de wensen en verwachtingen van kinderen en ouders zijn als het gaat om de toekomst.´´ De stuurgroep wil met dit initiatief de wensen en verwachtingen van kinderen en ouders samenbrengen met die van de professionals en vrijwilligers die met deze kinderen werken.

MEEPRATEN De stuurgroep organiseert een viertal gespreksavonden. Het doel is om elkaar beter te leren kennen en samen te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Zowel op de korte als de lange termijn. De uitkomst van deze avonden worden ook meegenomen in de Nijkerkse Dialoog. De stuurgroep nodigt ouders, professionals en vrijwilligers (uit het onderwijs, kinderopvang, sport, kerk, wijkteams, etc.) uit om één van deze bijeenkomsten bij te wonen en vooral actief mee te denken.

De bijeenkomsten zijn op: donderdag 17 maart van 19.30 - 21.00 uur in de Daltonschool Corlaer in Nijkerk; donderdag 31 maart van 19.30 - 21.00 uur in de C.J. van Rootselaarschool in Nijkerkerveen; dinsdag 5 april van 19.30 - 21.00 uur in de Koningslinde in Nijkerk en donderdag 7 april van 19.30 - 21.00 uur in 't Blokhuus in Hoevelaken. Aanmelden voor een bijeenkomst kan bij mevrouw Koopmans: j.koopmans@nijkerk.eu            

INITIATIEFNEMERS Het initiatief 'Nijkerk, een plek voor al onze kinderen' wordt breed gedragen door het onderwijs, de kinderopvang, zorgverleners en de gemeente Nijkerk. De stuurgroep heeft de volgende leden: initiatiefnemer David Kranenburg (Actief Ouderschap), Projectcoördinator: Claartje van Eijden (Actief Ouderschap), Inwoner: Hans van der Waai (vrijwilliger/ inwoner); Zorg voor mensen met beperking: Anja Vedder (Careander, Postkamer), Opvang: Asha Godthelp (Prokino kinderopvang), Basisonderwijs: Ben Hiemstra (Oranje-Nassauschool), Voorgezet onderwijs: Henk Bokkers (Corlaer College), Praktijk onderwijs: Jan Hofman (Accent Nijkerk), Bibliotheek: Roel Zuidhof (Bibliotheek Nijkerk), Gezondheidscentra: Carl Verheijen (Nije Veste/ Corlaer), gemeente Nijkerk: Nadya Aboyaakoub (Wethouder).