Flevo teleurgesteld over zwembadkeus

NIJKERK Henno Koelewijn, voorzitter van zwem- en poloclub Flevo, reageerde uiterst verbaasd op het nieuws dat het college van Nijkerk gekozen heeft voor een klein zesbaanszwembad met een apart doelgroepenbad en mogelijk een ligweide.

door Henk Brinkman

Het college maakte vorige week bekend voorkeur te hebben voor deze variant boven de mogelijkheid van een groter functioneel zwembad met achtbanen. Flevo zelf had een voorkeur uitgesproken voor een variant die door de landelijke zwembond KNZB is ontwikkeld.

Koelewijn zei bijna van zijn stoel te zijn gevallen. ,,Volgens mij hebben de meeste fracties ook die functionele variant genoemd als een mogelijkheid om verder uit te werken. Waarom het college dan deze keus heeft gemaakt is mij een raadsel."

Volgens Koelewijn is de door zijn club bepleite variant erg onbekend. ,,En onbekend maakt onbemind. Ik ga echt nog eens met de fracties praten. Want volgens onze berekeningen is een functioneel zwembad, zoals wij dat bepleiten, goedkoper in exploitatie dan wat het college nu heeft gekozen. Zeker als de gemeente met de huidige marktrente zou willen werken."

Koelewijn benadrukt dat de groeimogelijkheden voor zijn club op dit moment beperkt zijn en dat met deze keuze van het college voor een klein zwembad ook klein blijven. Volgens hem wordt het belang van zwemmen als het gaat om meer bewegen voor kinderen en jongeren sterk onderschat. ,,Dat zou volgens mij ook moeten meewegen bij de keus voor een zwembad."

Label:

Zwembad