• Harry Koelewijn

CDA voert actie voor Bloemendal

NIJKERK Het CDA in Nijkerk wil een laatste poging ondernemen om Bad Bloemendal voor de toekomst te behouden. Bij de feestelijke start van nieuwe activiteiten in het bad werden door een team van CDA-ers badeendjes uitgereikt met een tekst waarop iedereen wordt opgeroepen donderdag 21 januari om 19 uur naar het politieke inloopspreekuur te komen in het Nijkerkse stadhuis.

Wijnand Kooymans

De kick-off werd zaterdag verzorgd door wethouder Marly Klein van de gemeente Nijkerk en Jancor de Boer, directeur van SRO, de beheersorganisatie van het zwembad. Klein hamerde erop dat, tot de komst van een nieuw zwembad, Bloemendal niet alleen open is maar ook springlevend. Activiteiten die worden ontplooid in de huidige zwembaden binnen de gemeente Nijkerk worden, naast de zwemlessen, straks gewoon voortgezet in het nieuwe bad.

Jancor de Boer haalde de geschiedenis op door aan te geven dat het bad in '67 er is gekomen door een initiatief van de zwem- en polovereniging Flevo/ Eerst met een stichting als beheersvorm en sinds 2010 onder de verantwoordelijkheid van SRO. Bedrijfsleider Tim Nagel zegt dat het 50-jarig bestaan in 2017 zeker wordt gevierd, ook al gaat het bad dan aan het eind van het jaar dicht.

Nieuwe activiteiten zijn EasySwim, Survival Kids, Floating polo, Aqua Jumping en Slacklinen. Bezoekers konden genieten van demonstraties of zelf meedoen.

Label:

Zwembad